0745.63.65.76
office@targetweb.ro

Ce inseamnă SEO?

SEO (Search Engine Optimization ) se traduce prin optimizare pentru motoarele de căutare. In Romania, se foloseste des expresia “Optimizare SEO”, care nu este tocmai corecta. Optimizarea pentru motoarele de cautare este considerată cea mai eficientă modalitate de promovare pe termen lung și reprezintă totalitatea procedurilor prin care un website avansează în motoarele de căutare. Tehnicile SEO ajuta la creșterea traficului organic tocmai pentru a obține mai mulți clienți.

Cum funcționează SEO in 2024?

În ultimii ani, SEO a devenit un fel de marketing integrat. Nu mai este suficient să adaugi niște cuvinte cheie în titlu. Trebuie să ții cont de unde sunt elementele poziționate, cât de repede se încarcă website-ul și multe alte aspecte tehnice, legate de conținut, persuasiune si vânzări.

La TargetWeb ne bazam pe date, si stim ca SEO este o combinatie intre :

 • Off-site ( 30-39%) unde intra metrici din Google Business Profile sau local SEO, social si backlinkuri
 • Comportamentul utizatorilor intr-o proportie de 20-23%
 • SEO Tehnic ( 7-10% )
 • SEO On-page Continut ( 18-21%)
 • Infrastructura ( 12-15% )

Pentru cuvintele cheie foarte competitive, expertiza și know-how-ul unei agenții iți poate spune cuvantul, asa că punctul de precare în strategia SEO este realizarea unui research de cuvinte cheie. Pentru aceasta, folosim tool-uri specializare prin intermediul carora observat care sunt cele mai cautate cuvinte din orice nisa.

STRATEGIE OPTIMIZARE SEO:

algoritm optimizare seo

Curs SEO:

curs seo

Curs SEO Mastery: Devino expert SEO și încasează +4.500 de euro în fiecare lună.

Descoperă cum SEO te poate transforma într-un profesionist de top în marketing online, cu venituri de până la 3-5 ori mai mari. Inscrie-te în lista de așteptare pentru a învăța:

 • Fundamentele SEO și cum acestea te pot ajuta să câștigi mai mult chiar și decât în străinătate.
 • Importanța crucială a SEO în marketingul digital.
 • Funcționarea detaliată a motoarelor de căutare și a algoritmilor Google în 2024.
 • Aplicabilitatea SEO pentru diverse tipuri de afaceri.
 • Tehnici de creștere a traficului și a vânzărilor prin SEO eficient.
 • Optimizarea locală SEO pentru afaceri de proximitate.
 • Rolul inteligenței artificiale în SEO.
 • Utilizarea și identificarea eficientă a cuvintelor cheie.
 • Strategii pentru a deveni un expert SEO recunoscut.
 • Cum să atragi clienți constant pentru serviciile tale SEO.

Cât durează o campanie SEO?

Este impropriu spus o campanie, pentru ca durata unui serviciu de optimizare SEO poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv complexitatea proiectului, obiectivele stabilite, starea actuală a site-ului web, concurența din industrie și resursele disponibile. Iată câteva aspecte de luat în considerare:

 1. Analiza Inițială și Strategia: În faza inițială, care poate dura de la câteva săptămâni la câteva luni, se efectuează o analiză detaliată a site-ului web și a concurenței. Se stabilește o strategie SEO personalizată, incluzând optimizarea tehnică, conținutul și construirea de link-uri.
 2. Implementare: După stabilirea strategiei, începe implementarea. Acest proces se realizează la TargetWeb în primele 2 luni, dar timpul acesta poate fi puțin diferit în funcție de complexitatea și amploarea modificărilor necesare.
 3. Monitorizare și Optimizare Continuă: SEO este un proces continuu. Chiar și după implementarea inițială, este important să se monitorizeze performanța și să se facă ajustări. Aceasta este o etapă continuă, deoarece algoritmii motoarelor de căutare se schimbă constant, iar concurența se poate adapta de asemenea.
 4. Rezultate Vizibile: Deși modificările inițiale pot avea un impact rapid, în general, este nevoie de 6 luni până la un an pentru a vedea rezultate semnificative în clasamentul și traficul organic.
 5. Angajament pe Termen Lung: SEO este cel mai eficient când este abordat ca și o investiție pe termen lung. Strategiile pe termen scurt pot aduce beneficii imediate, dar pentru rezultate durabile, este necesară o abordare constantă și adaptabilă.

Care sunt beneficiile unui serviciu de optimizare SEO?

 • Obtii pozitionarea in primele rezultate din motoarele de cautare
 • Beneficiezi de promovare pe sute de publicatii online, care iti vor trimite clienti.
 • Devii un brand credibil, deoarece oamenii au incredere in rezultatele din Google
 • ROI-ul este mult mai bun in comparatie cu alte canale de marketing online
 • Rezultatele pot fi masurate si corelate cu cresterea vanzarilor
 • SEO imbunatateste experienta utilizatorilor.
 • Cresti vizibilitatea brand-ului si ajungi in fata site-urilor concurente.

Ce servicii SEO realizează o agenție?

Ce responsabilitati are agentia?

 • sa foloseasca toate strategiile pe care le cunoaste pentru a creste traficul organic
 • sa aplice toate cunostintele pe care le are pentru a optimiza website-ul on-page si off-page intr-un mod corect
 • sa le explice clientilor inca de la demarare despre actiunile pe care le va intreprinde
 • sa ofere periodic rapoarte prin care sa explice care sunt actiunile pe care le-a intreprins
 • sa fie la curent cu toate schimbarile de algoritm Google

Vezi toate responsabilitatile unui specialist SEO aici

Stie agentia SEO cum sa iti rezolve problemele grave de continut duplicat?

Una dintre cele mai grave probleme de optimizare SEO intalnite este continutul duplicat. Am identificat-o la multi clienti din diferite industrii.

Simti ca website-ul tau poate mai mult dar nu iti explici de ce progresul nu este cel dorit?

Ei bine, rezolvarea acestui tip de problema foarte grava poate fi start-ul de la care vizibilitatea site-ul tau in motoarele de cautare se va imbunatati

Cat de grava este canibalizarea cuvintelor cheie pentru site-ul tau?

Un alt issue SEO extrem de important si pe care putini oameni il cunosc este reprezentat de canibalizarea cuvintelor cheie. In agentia noastra realizam pentru toti clientii un set de implementari SEO pentru imbunatatirea performantelor din punct de vedere tehnic, legate de continut dar si de cresterea autoritatii. Iar una dintre implementarile foarte importante este legata de rezolvarea problemelor de canibalizare a cuvintelor cheie.

Cat de important este rich snippets din punct de vedere SEO?

Daca detii un magazin online si ai auzit ca snippetul imbunatatit te poate ajuta sa performezi mai bine, este adevarat. Poti beneficia de o vizibilitate mult mai buna daca este implementat corect de catre compania sau specialistul SEO care are experienta in implementarea schemelor de tip JSON-LD sau microdata.

Vrei sa-ti ajuti clientii sa gaseasca business-ul tau mai rapid?

Apeleaza la serviciile de optimizare SEO ale TargetWeb si beneficiaza de 16 ani de experienta cu rezultate dovedite

Care este rolul conținutului de calitate în optimizarea pentru motoarele de căutare în 2024?

De multi ani circula pe Internet expresia populara “Content is King”. Probabil ai auzit si tu de ea. Dar agentia ta SEO a auzit ? In procesul lunar de SEO, ne alocam o mare parte din timp pentru a crea continut de valoare pentru clientii nostri, astfel incat prezenta lor in online sa fie uimitoare. Creăm continut care converteste si care aduce plus-valoare.

Hei, dar ce inseamna continut de valoare?

Continut valoros este acel continut pe care merita sa il citesti cap-coada, si pe care merita sa il share-uiesti. Ce poate fi mai bun de atat?

De ce este important SEO pentru cautari vocale ?

Principalul motiv este ca in perioada urmatoare numarul de cautari vocale pe mobile il va depasi pe cel realizat prin tastare, si dupa cum stii cei mai multi utilizatori care ajung pe website-uri sunt utilizatori de mobile.

Optimizarea pentru cautari vocale functioneaza foarte bine pentru afaceri locale, cum ar fi spre exemplu hoteluri, restaurante, cafenele, agentii imobiliare locale, agentii de turism locale, site-uri de anunturi, etc , dar este utila si pentru site-uri care ofera servicii, pentru bloguri, site-uri de stiri sau magazine online.

Preturi servicii SEO

Pretul pentru servicii de optimizare SEO în Romania este cuprins între 500 și 3000 de euro/lunar. Acesta este un range de preturi estimativ, iar pentru un calcul exact sunt luați in calcul mai multe variabile precum:

 • Obiectivele solicitate
 • Stadiul actual din punct de vedere SEO
 • Competitori si eforturile lor de SEO
 • Platforma site-ului dumneavoastra
 • Urgenta – Cat de rapid aveti nevoie de rezultate?
 • Nisa din care face parte site-ul
 • Diferite nevoi specifice business-ului

Solicită un audit gratuit si află care este strategia si prețul pentru optimizarea site-ului tău

Cum arată o strategie de optimizare SEO eficientă în 2024?

Care sunt principalele elemente pe care le optimizam?

SEO s-a schimbat foarte mult în ultimii ani și s-a transformat dintr-un joc al manipulării Google, joc în care era suficient să adaugi niște cuvinte cheie la metataguri sau în url, într-un proces complex de marketing care pune pe primul loc utilizatorul. Plecând de la această premiză, majoritatea setărilor SEO sunt în general realizate pentru utilizatori, cum ar fi spre exemplu poziționarea elementelor din site, cât de repede se încarcă website-ul și multe alte aspecte tehnice. Dat fiind faptul că cel mai important factor de poziționare este experiența unui utilizator pe website, multe elemente de marketing pot fi luate în considerare, de la ce cuvinte cheie sunt folosite, până la calitatea serviciilor și a produselor.

Lumea spune că e ceva misterios, greu de înțeles și care necesită extrem de multe cunoștințe tehnice. În realitate, SEO sau optimizarea pentru motoarele de căutare nu este un proces foarte complicat. Dacă ești persistent cu lucrurile care contează cu adevărat (conținut de calitate și distribuție pe măsură), în cele din urmă te vei poziționa în top, pas cu pas. SEO este o prescurtare pentru “optimizare pentru motoare de căutare.” Așadar, deși des folosit, Optimizare SEO e un fel de pleonasm. Conceptul a apărut odată cu motoarele de căutare precum Google. Pentru a înțelege cum funcționează SEO trebuie să înțelegem cum funcționează motoarele de căutare. Un motor de căutare este o bază de date. Această baza de date conține informații despre website-urile disponibile pe internet. Scopul motorului de căutare este să afișeze cel mai relevant rezultat în funcție de termenul cheie utilizat la căutare. Această potrivire este realizată de un algoritm matematic extrem de complex. Deși nu este primul motor de căutare, Google a inovat algoritmii matematici din spatele motorului de căutare, făcând rezultatele din căutări mult mai relevante pentru utilizatori.
De-a lungul anilor, numărul website-urilor a crescut, iar clasificarea rezultatelor a devenit din ce în ce mai dificilă. Totul este în continuă schimbare și trebuie să fim mereu cu un pas în față pentru menține pozițiile.

La TargetWeb, serviciul SEO se împarte în 4 mari secțiuni, care sunt realizate pe toata perioada contractuala :

Optimizarea site-ului din punct de vedere tehnic
( Optimizare SEO on-page )

Optimizarea site-ului pentru cresterea relevantei continutului
( Optimizare SEO on-page )

Servicii SEO off-page

Monitorizare rezultate

Clienti Optimizare SEO

Pentru care lucram sau am lucrat

Studii de caz

Studiu de caz Local SEO pentru o clinica stomatologica din Alba Iulia, pentru care am reusit performante deosebite.

A ajuns pe prima pozitie in Google la cautarea celor mai cautate cuvinte cheie din nisa.

A obtinut cea mai buna vizibilitate intr-o nisa foarte competitiva: fashion

Am aplicat o tehnica SEO bazata content marketing si cu focus pe Branding pentru obtinerea de clienti din cautari long-tail.

Acest site a ajuns pe prima pagina din Google in 4 luni de la demarare pentru diferite cuvinte cheie competitive

Apis Blaj a obtinut prima pozitie in Google in mai putin de un an.

Am crescut rata de conversie, gradul de uzabilitate, numarul de link-uri spre site, autoritatea site-ului, traficul organic.

Vezi toate Studiile de Caz

Parteneri

Intrebari frecvente despre optimizare SEO

Realizati un audit SEO inainte de demarare?

Putem realiza un audit SEO in care sa identificam cele mai multe probleme pe care le poate avea un site. Target Web iti poate furniza un audit SEO profesional in mod GRATUIT, asa ca nu mai sta pe ganduri. Completeaza formularul si vom reveni cu toate detaliile necesare.

Cat costa un serviciu de optimizare SEO?

Fiecare campanie este unica, obiectivele sunt unice. Preturile noastre se stabilesc in urma unei analize amanuntite a stadiului SEO actual, in urma stabilirii obiectivelor dorite.

Transmiteti rapoarte de pozitionare si cu evolutia traficului organic?

DA, vei primi rapoarte saptamanale si lunare. In plus, ai acces online la tool-uri de raportare in timp real a activitatii si a pozitiilor site-ului in Google si alte motoare de cautare, 24/24

Va ocupati de content marketing?

DA, copywriterii nostri specializati vor scrie articole memorabile, despre serviciile oferite sau produsele pe care le comercializezi

Obtineti link-uri din site-uri de presa, advertoriale si transmiteti comunicate de presa?

DA. Colaboram cu peste 700 de bloggeri care pot ajuta la crestere brand awareness-ului si a popularitatii site-urilor clientilor nostri. In plus, in cadrul tuturor contractelor noastre SEO, putem transmite comunicate de presa catre baza noastra de peste 1800 de jurnalisti. Specialistii nostri au experienta si know-how-ul necesar pentru a obtine o autoritate din ce in ce mai buna a site-urilor clientilor nostri.

Abonare la newsletter

Poți fi primul care află informații SEO utile și de actualitate. Abonează-te la newsletter-ul nostru folosind formularul de mai jos.