0745.63.65.76
office@targetweb.ro

SEO Local & Optimizare pentru Google Maps

SEO Local se refera la aducerea pe site sau la locatia ta a vizitatorilor din zona in care iti desfasori activitatea.

Optimizarea profilului Google Business te ajută la pozitionarea in Google Maps

Serviciul SEO Local creste vizibilitatea afacerii tale prin promovarea in top-ul site-urilor care ofera servicii intr-o anumita zona. Daca ai o afacere locala ai nevoie de trafic relevant din orasul sau aria in care iti desfasori activitatea, sau chiar si de vizitatorii care cauta o afacere locala.

TargetWeb ofera o strategie unica de promovare SEO pe piata locala. Pentru pozitionarea in topul rezultatelor locale, sunt obtinute cele mai bune semnale sociale, review-uri si link-uri relevante afacerii tale pe care Google le ia in considerare. Iti oferim o strategie care iti va aduce o baza solida de clienti care sa permita afacerii tale o crestere organica.

Facem eforturi intense pentru a obtine prima pozitie in lista de rezultate locale,pentru ca tu sa iti depasesti concurenta si astfel sa obtii clientii pe care ti-i doresti la afacerea ta locala. Iti promovam afacerea in presa locala, in cataloagele de afaceri locale, in blogurile relevante zonei in care iti desfasori activitatea si oferim astfel vizitatorilor din zona ta motive sa te viziteze.


Care sunt factorii de pozitionare in Google Maps

Optimizarea pentru Google Maps este esențială pentru afacerile locale care doresc să fie vizibile în căutările geografice specifice. Clasarea în Google Maps se bazează pe mai mulți factori, iar înțelegerea și optimizarea acestora poate face diferența dintre o afacere neobservată și una care atrage atenția clienților potențiali. Iată principalele aspecte de luat în considerare:


1. Relevanta

Relevanța se referă la măsura în care afacerea dumneavoastra corespunde interogărilor de căutare ale utilizatorilor. Acest lucru este determinat de cât de bine detaliile afacerii dumneavoastra se potrivesc cu ceea ce căutătorul speră să găsească. Pentru a îmbunătăți relevanța, asigurați-vă că informațiile afacerii dumneavoastra sunt complete și exacte. Includeți detalii despre serviciile oferite, categoria afacerii, orarul de funcționare și alte elemente specifice. Folosirea cuvintelor cheie relevante în descrierea afacerii poate ajuta, de asemenea, dar este important să păstrați naturalitatea și exactitatea informațiilor. În trecut, pur și simplu includerea unui cuvânt cheie specific în numele companiei putea îmbunătăți relevanța, dar acest lucru s-a schimbat odată cu actualizările recente ale algoritmului Google, care acum pun mai mult accent pe alte elemente, cum ar fi categoria și subcategoriile afacerii.

2. Distanța

Distanța este un factor pe care nu îl puteți controla direct, dar care are un impact semnificativ asupra clasării în Google Maps. Google caută să ofere utilizatorilor rezultate cât mai relevante și convenabile, ceea ce înseamnă că afacerile situate mai aproape de locația utilizatorului vor avea, în general, o clasare mai bună. Cu toate acestea, distanța nu este singurul factor – o afacere situată mai departe, dar cu o relevanță mai mare și mai bine optimizată, poate totuși să depășească o afacere mai apropiată în clasare. Este important să vă asigurați că locația afacerii dumneavoastra este corect introdusă și actualizată în Google Business Profile pentru a permite algoritmului să determine corect distanța.

3. Proeminența

Proeminența se referă la cât de cunoscută și de apreciată este afacerea dvs. Aceasta poate fi influențată atât de prezența offline, cât și de cea online. Factorii care contribuie la proeminență includ pozițiile organice pe site-ul companiei, recenziile din profilul de Google Business, evaluările și backlink-urile. Pentru a îmbunătăți proeminența, concentrați-vă pe construirea unei reputații solide prin recenzii pozitive și gestionarea eficientă a feedback-ului negativ. De asemenea, dezvoltarea unei prezențe online puternice prin conținut de calitate, optimizare SEO și backlink-uri de la site-uri relevante și autoritare poate contribui semnificativ la acest factor.

Pasi Practici pentru o Clasare mai Buna in Google Maps

Optimizarea pentru Google Maps este cruciala pentru afacerile care doresc sa fie vizibile in cautarile locale. Iata pasii detaliati pe care ii puteti urma pentru a va imbunatati clasarea:

1. Inregistrarea si Optimizarea Google Business Profile

Primul si cel mai important pas este sa va asigurati ca afacerea dumneavoastra este inregistrata in Google Business Profile . Acest lucru va va permite sa apareti in cautarile Google Maps si sa oferiti informatii esentiale despre afacerea dumneavoastra, cum ar fi locatia, orele de functionare, informatiile de contact si altele.

 • Completati fiecare sectiune a profilului: Asigurati-va ca fiecare parte a profilului dumneavoastra este completa si actualizata. Includeti descrieri detaliate, selectati categoria corecta de afaceri, adaugati orele de functionare si informatii de contact.
 • Verificati adresa: Un aspect esential este verificarea adresei afacerii dumneavoastra. Aceasta ofera Google increderea ca locatia afisata este precisa.
 • Optimizati pentru cuvinte cheie: Includeti cuvinte cheie relevante pentru afacerea dumneavoastra in titlul si descrierea profilului.

2. Obtinerea de Recenzii Pozitive

Recenziile joaca un rol important in clasarea Google Maps. Recenziile pozitive nu doar imbunatatesc perceptia afacerii dumneavoastra in ochii potentialilor clienti, dar si sporesc clasarea in cautari.

 • Solicitarea recenziilor de la clienti: Incurajati clientii multumiti sa lase recenzii pozitive. Puteti face acest lucru printr-o comunicare directa, prin email sau prin intermediul retelelor sociale. Spre exemplu, la restaurantul Fort 1387 din cadrul hotelului Leul de Aur din Sebes am implementat o metoda prin care am introdus pe nota de plata un cod QR care face trimitere catre profilul de Google Business. Am crescut rata de crestere a numarului de review-uri cu 210%.
 • Raspundeti la recenzii: Atat cele pozitive, cat si cele negative. Acest lucru arata ca sunteti activi si ca va pasa de feedback-ul clientilor.

3. Optimizarea Site-ului Web

Site-ul dumneavoastra web joaca un rol crucial in clasarea locala. Un site optimizat pentru SEO poate imbunatati semnificativ clasarea in Google Maps.

 • Cuvinte cheie locale: Includeti cuvinte cheie specifice locatiei in continutul site-ului dumneavoastra, cum ar fi numele orasului sau cartierului.
 • Incorporarea Google Maps pe site: Adaugati o harta Google pe site-ul dumneavoastra, de preferinta pe pagina de contact, pentru a spori relevanta locala.
 • Optimizarea pentru mobil: Asigurati-va ca site-ul dumneavoastra este optimizat pentru mobil, avand in vedere ca o mare parte din cautarile Google sunt efectuate de pe dispozitive mobile.

4. Crearea de Backlink-uri Relevante

Backlink-urile de la site-uri de incredere si relevante local pot imbunatati clasarea in cautari.

 • Parteneriate locale: Colaborati cu alte afaceri sau organizatii locale pentru a obtine backlink-uri.
 • Continut localizat: Creati continut care sa fie relevant pentru comunitatea locala, cum ar fi ghiduri sau articole de blog, care pot atrage backlink-uri naturale.

5. Actualizarea NAP (Nume, Adresa, Telefon)

Consistenta informatiilor NAP pe intreg internetul este esentiala pentru SEO local.

 • Verificati directoarele locale online: Asigurati-va ca informatiile NAP sunt consistente pe toate platformele si directoarele locale online. Spre exemplu, sunteti un business din Bucuresti, recomandarea este sa obtineti cat mai multe listari pe directoare locale in care sunt incluse si alte afaceri online din Bucuresti, si foarte important este sa aveti aceleasi date pe despre afacere pe toate aceste directoare.
 • Corectitudinea datelor: Orice discrepanta in NAP poate crea confuzie pentru Google si utilizatori. Verificati regulat aceste informatii si actualizati-le ori de cate ori este nevoie.

6. Adaugarea Schema Markup pe Site

Implementarea datelor structurate (Schema Markup) pe site-ul dumneavoastra ajuta motoarele de cautare sa inteleaga mai bine continutul paginilor dumneavoastra si sa imbunatateasca modul in care sunt afisate in rezultatele cautarii.

Utilizati Schema.org pentru afaceri locale: Acest lucru ajuta la clarificarea detaliilor afacerii dumneavoastra pentru motoarele de cautare, cum ar fi adresa, orele de functionare si recenziile.

 • Testati si validati Schema Markup: Asigurati-va ca markup-ul este corect implementat folosind instrumente precum Google’s Structured Data Testing Tool.

7. Publicarea de Postari

Google Business Profile permite afacerilor sa publice postari, similar unui blog sau actualizari pe retele sociale. Acestea pot include oferte speciale, evenimente, sau orice actualizari relevante despre afacerea dumneavoastra

 • Frecventa postarilor: Publicati regulat pentru a tine profilul GMB activ si interesant pentru vizitatori.
 • Continut relevant: Asigurati-va ca postarile sunt relevante pentru publicul dumneavoastra tinta si reflecta activitatea afacerii.

8. Utilizarea Google Ads

Pentru o vizibilitate si mai mare, puteti folosi Google Ads pentru a aparea in partea de sus a rezultatelor cautarilor locale.

 • Targetare geografica: Utilizati optiunile de targetare geografica pentru a va asigura ca anunturile dumneavoastra sunt afisate utilizatorilor din zona dumneavoastra
 • Cuvinte cheie relevante: Alegeti cuvinte cheie care sunt relevante pentru afacerea dumneavoastra si care au o mare probabilitate de a fi folosite de cautatorii locali.

9. Monitorizarea si Analiza Performantei

Folositi instrumente analitice pentru a monitoriza cum functioneaza afacerea dumneavoastra in cautarile locale si pe Google Maps.

 • Google Analytics si Google Business Profile Insights: Aceste instrumente va pot oferi informatii detaliate despre trafic, interactiuni si alte metrici importante.
 • Adaptarea strategiilor: Folositi datele colectate pentru a adapta si imbunatati continuu strategiile dumneavoastra de SEO local.

Hoteluri, Pensiuni, Restaurante, Cafenele, Baruri, Cluburi, Terase, Pizzerii

Utilizatorii cauta chiar acum pe Google locuri de cazare si de petrecere a timpului liber. Daca nu apari in Google Maps cu un rezultat optimizat si care sa fie primul atunci cel mai probabil utilizatorii vor ajunge la concurentii tai.

Magazine locale, lanturi de supermarketuri, Florarii, Bijuterii, Agentii de Turism

Avem experienta in promovarea afacerilor mici, mijlocii si mari care isi vand produsele si serviciile pe plan local sau prin magazine fizice pe plan national. Orice ai vinde, noi te ajutam sa obtii si mai multi clienti din zona ta.

Doctori sau Cabinete Medicale, Avocati sau Cabinete de Avocatura, Politicienti sau Partide Politice, Artisti, Notari publici, Contabili

Esti un expert pe nisa ta si vrei sa fi primul in Google ? Vrei sa ai si online notorietatea si popularitatea pe care ti-o doresti ? Cere o oferta de pret si noi iti plasam afacerea in top. Avem clienti din toata tara interesati sa lucreze cu o agentie SEO care sa le asigure o pozitie online inaintea concurentilor si o de o reputatie online cat mai buna.

Banci, Firme de Asigurari, Institutii de Credit, Agentii Imobiliare, Institurii Financiare, Service-uri Auto, Rent A Car

Stim cat de acerba este concurenta in hartile locale din motoarele de cautare la aceste cautari, de aceea experienta noastra va poate fi de real ajutor in depasirea concurentei. Va oferim o pozitie de top si care va aduce la locatia afacerii dumneavoastra potentiali clienti interesati de produsele sau serviciile dumneavoastra.

Pentru cine se aplica Local SEO?

Companiile din diverse domenii, precum HoReCa, sănătate, educație pentru copii, frumusețe, auto, servicii locale, retail, psihologie, marketing, comerț online, cursuri în clasă, imobiliare, call center, IT, arhitectură, avocatură, fotografie, cursuri online, make-up, peisagistică și servicii manuale precum zugravi, tâmplari sau instalatori, pot beneficia enorm de strategiile local SEO pentru a-și crește vizibilitatea în rândul clienților locali și pentru a-și consolida prezența online.

Care sunt beneficiile promovarii locale pentru afacerea ta?

 • Apari in primele rezultate din Google , la locatii ( Google Places) – Site-urile care sunt pozitionate primele primesc mai multi vizitatori decat site-urile care apar mai jos.
 • Mai multe conversii – Exista o rata de conversie mai mare la site-urile care apar in rezultatele din Google Maps
 • Vizibilitate Brand si Awareness – Mai multe persoane care cauta afaceri in zona ta vor sti de existenta ta, iar aceasta creste autoritatea si prezenta brand-ului tau
 • Rata mare de profitabilitate – Un site optimizat pentru rezultatele din Google Maps poate genera mai multa valoare deoarece toti cei din zona ta care realizeaza o cautare pe Google defapt cauta o afacere ca a ta. Daca tu esti vizibil atunci compania ta poate sa profite de avantajele acestui canal de promovare. 

Studii de caz

Studiu de caz Local SEO pentru o clinica stomatologica din Alba Iulia, pentru care am reusit performante deosebite.

A ajuns pe prima pozitie in Google la cautarea celor mai cautate cuvinte cheie din nisa.

A obtinut cea mai buna vizibilitate intr-o nisa foarte competitiva: fashion

Am aplicat o tehnica SEO bazata content marketing si cu focus pe Branding pentru obtinerea de clienti din cautari long-tail.

Acest site a ajuns pe prima pagina din Google in 4 luni de la demarare pentru diferite cuvinte cheie competitive

Apis Blaj a obtinut prima pozitie in Google in mai putin de un an.

Am crescut rata de conversie, gradul de uzabilitate, numarul de link-uri spre site, autoritatea site-ului, traficul organic.

Vezi toate Studiile de Caz

Nu lasa concurenta sa te depaseasca

Investeste in promovarea afacerii tale, noi iti garantam succesul

Primesti cele mai bune rezultate, cea mai buna rata de profitabilitate si ramai in fata concurentilor tai.

Colaboram cu Target Web pe mai multe proiecte si pot spune ca experienta si expertiza adusa de echipa Target Web pe partea de SEO ne-a adus rezultate masurabile. Am reusit sa crestem atat in termeni de brand awareness cat si ca profitabilitate, ajungand pe primele pozitii in Google pentru cuvinte cheie competitive din industria noastra. Recomandam cu incredere serviciile Target Web si clientilor nostri.

Autor
Sandu Băbășan
CEO Blugento Romania

Colaborarea cu  Target Web a inceput in 2011 si suntem fericiti ca am avut ocazia sa lucram cu ei inca de la bun inceput. S-au implicat activ in promovarea site-urilor autolux.ro si maniamall.ro, si au demonstrat ca sunt cei mai buni in SEO, ca atare suntem parteneri si azi datorita rezultatelor foarte bune. Legat de performante, Autolux a devenit unul dintre cele mai apreciate magazine online de piese si accesorii auto din Romania in numai cativa ani si am ajuns la o cifra de afaceri cumulata de peste 3 milioane de euro.

Autor
Daniel Henegariu
CEO – Autolux.ro

Am avut întotdeauna o experiență bună cu echipa Target Web. Au inteles nevoile noastre de SEO și au fost foarte buni in furnizarea de solutii care sa imbunatateasca calitatea produselor noastre.

Autor
Andrei Temneanu
Head of Marketing – MindMagnet Software

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Cornelia Nastase
Cornelia Nastase
2024-04-23
Recomand cu incredere atat Agentia Target Web cat si cursurile sustinute de Iulian! Sunt foarte multumita de serviciile oferite. Iulian este un profesionist si un model demn de urmat! Multumesc!
Matei Fuioaga
Matei Fuioaga
2024-04-22
Felicitări pentru munca depusă 🙏
Olteanu Carmen
Olteanu Carmen
2024-03-14
A fost o onoare sa particip la cursul SEO Mastery, un program care promite initierea in SEO de la zero. Cursul este exceptional, bine structurat in module logice, procesul de invatare fluid si inteles chiar si pentru cineva fara experienta anterioara in SEO. Ce mi-a placut in mod special, este faptul ca orice intrebare si-a gasit răspunsul; Iulian este o veritabila enciclopedie de SEO, cu o mare disponibilitate de a clarifica orice nelamurire iar modulele sunt concepute intr-un stil dinamic, interactiv, astfel incat sa te tina angajat si interesat. In concluzie, daca esti in cautarea unui program care sa te ia de la zero la expert,cu un trainer care este cu adevarat pasionat de SEO si dedicat succesului tau, atunci “SEO Mastery” este pentru tine. Recomand cu caldura!
Igor Mocanu
Igor Mocanu
2024-03-13
Am parcurs și însușit cu o enormă placere cursul Nr. 1 În Google Maps și SEO Mastery prezentate de Iulian Ghisoiu, fondator Target Web. O mare de informații utile și bine structurate. Nici-o întrebare nu a rămas fără răspuns. Până la cursul SEO Mastery, practic nu-mi era cunoscută noțiunea de SEO si nu aveam idee ce este interiorul unui site. La finalul cursului SEO Mastery m-am ales cu strategii, tehnici bine fundamentate și testate. Am înțeles ca Optimizarea SEO al site-ului de fapt este dezvoltarea businessului prin prisma creării unui conținut valoros ce reflectă în mod natural produsul. Multumesc Target Web! Mulțumesc Iulian Ghisoiu!
Emanuel Modoran
Emanuel Modoran
2024-03-12
Recomand cu caldura SEO Mastery cu Iulian Ghisoiu. Am invatat SEO de la 0 in doar cateva luni de curs. SEO Mastery este un curs practic, nu doar teorie.
Laurentia Grigore
Laurentia Grigore
2024-01-30
Am inceput cursul Seo Mastery organizat de Target Web - Agentie SEO, este cel mai util curs la care am participat pana acum, structura cursului este extraordinara, am primit o multime de informatii valoroase si ajutor pentru a le pune in practica. La inceputul cursului site-ul meu era pe pozitia 74 in Google, acum la mijlocul cursului, desi nu am avut timp sa pun in practica toate informatiile primite, site-ul meu a ajuns pe pozitia 43. Recomand cu drag tuturor celor care doresc sa invete cum sa isi optimizeze singuri site-ul sau sa inceapa o cariera in SEO, cu siguranta aceste informatii le vor fi mai mult decat suficiente. Multumesc Target Web si Iulian Ghisoiu!
Victor Pandele
Victor Pandele
2023-12-31
Am invatat foarte multe despre SEO de la Iulian Ghisoiu fondatorul companiei Target Web. pentru mine a fost o experienta excelenta. Recomand!
Tasso 7
Tasso 7
2023-12-26
Among best of general merchandise shops.
Marius Filipescu
Marius Filipescu
2023-12-20
Experiență excelentă cu Target Web ! Colaborarea cu echipa lor a fost pur și simplu remarcabilă. Au reușit să îmbunătățească semnificativ vizibilitatea site-ului meu în motoarele de căutare și să aducă traficul la cote impresionante. Echipa lor de specialiști SEO demonstrează un nivel înalt de expertiză și dedicare. Comunicarea eficientă și rapoartele transparente m-au ținut mereu la curent cu progresul campaniei. Sunt recunoscător pentru rezultatele lor remarcabile și pentru profesionalismul de care au dat dovadă. Recomand cu încredere Target Web tuturor celor care caută o agenție SEO de încredere și performantă. Este cu adevărat o alegere inspirată!

Abonare la newsletter

Poți fi primul care află informații SEO utile și de actualitate. Abonează-te la newsletter-ul nostru folosind formularul de mai jos.