0745.63.65.76
office@targetweb.ro

Apis Blaj

Apis-Blaj.ro este un magazin online care comercializeaza produse apicole: hrana pentru albine, stupi, tratamente pentru albine, centrifugi, etc. Este un magazin online realizat de catre Blugento, o platforma de ecommerce bazata pe Magento.

Prioritate: Obtinerea unui profil natural de link-uri

Am obtinut pozitii bune in Google la majoritatea cautarilor de cuvinte cheie importante

Top pozitii in Google

Top pozitii in Google

Obiectiv

Scopul principal a fost sa aducem apis-blaj.ro pe prima pagină din Google la cautarea cuvintelor cheie principale. Pentru a face aceasta, ne-am concentrat pe optimizarea site-ului din punct de vedere tehnic, continut, pe cresterea CTR și pe cresterea autoritatii site-ului.

Strategia

Doi dintre cei mai importanți factori ce determină scorul SEO al unui site sunt conținutul unic și backlink-urile. Din acest motiv, ne-am concentrat pe content marketing și castigarea de link-uri naturale care sa conteze pentru motoarele de cautare.

Primul pas a fost identificarea specialiștilor, bloggerilor și influencerilor care se axează pe tipul de produse oferite de Apis Blaj. Acești influenceri constituie un canal excelent prin care magazinul online să intre în contact cu grupuri noi de clienți potențiali.

Pe lângă bloggeri, ne-am concentrat si pe obtinerea a cat mai multe referinte ale brand-ului Apis Blaj in multe alte site-uri de nisa, crescand astfel autoritatea domeniului in mod natural.

Rezultate

Cu ajutorul acestor articole prezența online a magazinului a crescut considerabil, iar brandul a devenit foarte cunoscut. Din mai 2020, când am început colaborarea, s-au înregistrat următoarele creșteri:

Creșterea pozițiilor în Google la căutările importante

La cautarea denumirilor de categorii, site-ul s-a clasat pe prima pozitie din Google, asa cum se poate observa in imaginea alaturata. La cautarea expresiei “hrana albine”, la data demararii site-ul nu era indexat in Google, iar in acest moment site-ul este clasat pe prima pozitie.

Creșterea pe diferite cuvinte cheie mai putin competitive

Pe lângă termenii generali precum ”hrana albine”, mai există multe alte cuvinte cheie valoroase care sunt mai precise, precum ”tratamente pentru albine”, “stupi”, “afumatoare apicole”, “centrifugi miere”, etc, pentru care am pozitionat site-ul pe primul rezultat de cautare din Google.

Din fericire, s-au înregistrat creșteri de pozitii foarte bune fata de momentul demararii pe aceste cuvinte cheie. Ca urmare, Apis Blaj se poate baza pe faptul că traficul organic le va aduce un număr din ce in ce mai mare de clienți noi.

După cum se poate vedea din imagini, s-a înregistrat o creștere abruptă la puțin timp de la începutul colaborării, iar magazinul online a continuat să crească în pozitii pe parcursul ultimului an.

Optimizarea pentru motoare de căutare este un proces lung, mai ales comparativ cu alte strategii de marketing. Totuși, odată ce magazinele online obțin pozitii bune, vor obține trafic organic, fără nici un fel de cost per vizitator. De aceea, recomandăm tuturor proprietarilor de site-uri de eCommerce să investească în SEO din timp.

Abonare la newsletter

Poți fi primul care află informații SEO utile și de actualitate. Abonează-te la newsletter-ul nostru folosind formularul de mai jos.