0745.63.65.76
office@targetweb.ro

Ce inseamna canibalizare SEO sau canibalizarea cuvintelor cheie ?

calendar2

Salut,

Azi veti afla ce este canibalizarea din punct de vedere SEO, pentru ca acesta provoaca mari batai de cap celor care detin un website si care nu prea au notiuni tehnice de SEO.

Voi raspunde azi la intrebarea primita de la Alin Atanasoaie de la PhoneGuard.ro  care a intrebat: Ce inseamna canibalizare SEO ?

Canibalizarea din punct de vedere SEO se refera la keyword cannibalization, care este numita asa datorita faptului ca intr-un site exista mai multe pagini care rankeaza pentru acelasi cuvant cheie. Atunci cand faci acest lucru exista probabilitatea foarte mare ca Google sa fie confuz, sa nu stie care dintre multiplele pagini canibalizate sa le afiseze la o cautare, si asta iti va diminua in primul rand pozitia corecta in Google, si implicit aceasta iti va afecta rata de conversie, numarul de conversii, traficul pe site, si asa mai departe.

Unii oameni cred ca daca intr-un site se introduc cuvintele cheie in mai multe pagini asta ii va ajuta sa obtiona pozitii mai bune in Google. Nimic mai fals. Efectul este invers, rezultatul va fi chiar diluarea autoritatii acelor pagini din punct de vedere al pozitionarii in Google.

Imi aduc aminte ca in urma cu 3 ani, un colaborator de-al nostru a urcat pe prima pagina din Google direct de pe pagina 8, la o cautare destul de competitiva imediat dupa ce l-am ajutat sa rezolve aceasta problema.

Deci efectul poate fi WOW.

Si acum ca ati ramas sa urmariti video-ul inseamna ca probabil sunteti intr-o situatie asemanatoare, si ca sa nu platiti o agentie cu mii de euro o sa va ofer cateva sfaturi gratuit:

  1. Cel mai bun sfat este sa optimizezi o singura pagina pentru o expresie de cautare
  2. Daca ai un magazin online in care ai adrese care contin mai multe foldere mama, iti propun sa simplifici si sa renunti la a avea foldere intermediare in url.
  3. Foloseste pluginuri de tip canonical, care odata cu rezolvarea unor probleme de duplicate content, te vor ajuta intr-o oarecare masura sa rezolvi si probleme cu canibalizarea cuvinelor cheie.
  4. Nu canibaliza titlurile paginilor. Am intalnit cazuri in care cuvantul targetat se gasea si in title, si in denumirea mai multor categorii, subcategorii sau in denumirea produselor. Nu fa greseala asta.
  5. Gaseste rapid paginile cu probleme cautand cu programul Screaming Frog eventuale pagini cu acelasi titlu.
  6. Fii foarte atent la metadescriere, incearca sa nu folosesti in mai mult de o pagina cuvintele cheie targetate.
  7. Folosesti tag-uri la un magazin online ? De cele mai multe ori in acest caz am identificat probleme de canibalizare.

Sunt Iulian Ghisoiu, managerul agentiei SEO TargetWeb si te astept la urmatorul video de pe Atelierul de SEO.

Ne vedem in top.

Photo of author
Iulian Ghisoiu
Iulian Ghișoiu are o experiență de peste 18 ani în servicii SEO, fiind unul dintre pionierii acestui serviciu de marketing online in Romania. Este managerul Target Web. Iulian este formator, speaker, expert SEO si trainer al cursului SEO Mastery.
Cornelia Nastase
Cornelia Nastase
2024-04-23
Recomand cu incredere atat Agentia Target Web cat si cursurile sustinute de Iulian! Sunt foarte multumita de serviciile oferite. Iulian este un profesionist si un model demn de urmat! Multumesc!
Matei Fuioaga
Matei Fuioaga
2024-04-22
Felicitări pentru munca depusă 🙏
Olteanu Carmen
Olteanu Carmen
2024-03-14
A fost o onoare sa particip la cursul SEO Mastery, un program care promite initierea in SEO de la zero. Cursul este exceptional, bine structurat in module logice, procesul de invatare fluid si inteles chiar si pentru cineva fara experienta anterioara in SEO. Ce mi-a placut in mod special, este faptul ca orice intrebare si-a gasit răspunsul; Iulian este o veritabila enciclopedie de SEO, cu o mare disponibilitate de a clarifica orice nelamurire iar modulele sunt concepute intr-un stil dinamic, interactiv, astfel incat sa te tina angajat si interesat. In concluzie, daca esti in cautarea unui program care sa te ia de la zero la expert,cu un trainer care este cu adevarat pasionat de SEO si dedicat succesului tau, atunci “SEO Mastery” este pentru tine. Recomand cu caldura!
Igor Mocanu
Igor Mocanu
2024-03-13
Am parcurs și însușit cu o enormă placere cursul Nr. 1 În Google Maps și SEO Mastery prezentate de Iulian Ghisoiu, fondator Target Web. O mare de informații utile și bine structurate. Nici-o întrebare nu a rămas fără răspuns. Până la cursul SEO Mastery, practic nu-mi era cunoscută noțiunea de SEO si nu aveam idee ce este interiorul unui site. La finalul cursului SEO Mastery m-am ales cu strategii, tehnici bine fundamentate și testate. Am înțeles ca Optimizarea SEO al site-ului de fapt este dezvoltarea businessului prin prisma creării unui conținut valoros ce reflectă în mod natural produsul. Multumesc Target Web! Mulțumesc Iulian Ghisoiu!
Emanuel Modoran
Emanuel Modoran
2024-03-12
Recomand cu caldura SEO Mastery cu Iulian Ghisoiu. Am invatat SEO de la 0 in doar cateva luni de curs. SEO Mastery este un curs practic, nu doar teorie.
Laurentia Grigore
Laurentia Grigore
2024-01-30
Am inceput cursul Seo Mastery organizat de Target Web - Agentie SEO, este cel mai util curs la care am participat pana acum, structura cursului este extraordinara, am primit o multime de informatii valoroase si ajutor pentru a le pune in practica. La inceputul cursului site-ul meu era pe pozitia 74 in Google, acum la mijlocul cursului, desi nu am avut timp sa pun in practica toate informatiile primite, site-ul meu a ajuns pe pozitia 43. Recomand cu drag tuturor celor care doresc sa invete cum sa isi optimizeze singuri site-ul sau sa inceapa o cariera in SEO, cu siguranta aceste informatii le vor fi mai mult decat suficiente. Multumesc Target Web si Iulian Ghisoiu!
Victor Pandele
Victor Pandele
2023-12-31
Am invatat foarte multe despre SEO de la Iulian Ghisoiu fondatorul companiei Target Web. pentru mine a fost o experienta excelenta. Recomand!
Tasso 7
Tasso 7
2023-12-26
Among best of general merchandise shops.
Marius Filipescu
Marius Filipescu
2023-12-20
Experiență excelentă cu Target Web ! Colaborarea cu echipa lor a fost pur și simplu remarcabilă. Au reușit să îmbunătățească semnificativ vizibilitatea site-ului meu în motoarele de căutare și să aducă traficul la cote impresionante. Echipa lor de specialiști SEO demonstrează un nivel înalt de expertiză și dedicare. Comunicarea eficientă și rapoartele transparente m-au ținut mereu la curent cu progresul campaniei. Sunt recunoscător pentru rezultatele lor remarcabile și pentru profesionalismul de care au dat dovadă. Recomand cu încredere Target Web tuturor celor care caută o agenție SEO de încredere și performantă. Este cu adevărat o alegere inspirată!

Abonare la newsletter

Poți fi primul care află informații SEO utile și de actualitate. Abonează-te la newsletter-ul nostru folosind formularul de mai jos.