0745.63.65.76
office@targetweb.ro

Totul despre continut duplicat si cum il poti evita

calendar2

Ce inseamna duplicate content la un site?

Raspund azi la o intrebare din partea lui Marian Dragomir, care suna asa: Ce inseamna duplicate content la un site ?

Primesc destul de des aceasta intrebare, si la majoritatea site-urilor pe care le optimizam intalnim aceasta problema foarte grava. Trebuie sa precizez ca duplicate content exista si intre mai multe site-uri. In jur de 30 % din continutul existent pe internet in acest moment este continut duplicat. Si e perfect normal sa fie asa, ganditi-va la cate site-uri de stiri de exemplu preiau aceeasi stire de la o anumita sursa, sau cate site-uri contin acelasi produs.

Dar ce inseamna domnule duplicate content la un site?

Duplicate content se refera la continut identic care se repeta in mai multe pagini.

Problema aceasta apare in mai multe locuri:

  1. Poate aparea in tot site-ul, si aici sunt cazurile in care site-ul poate avea mai multe versiuni, gen site cu www si fara www, site cu https dar si cu http in acelasi timp. De asemenea, la homepage poate fi un continut duplicat intre versiunea cu sau fara index.php . Pentru aceasta, cea mai simpla solutie este sa folositi redirectionari la versiunile corecte, daca platforma nu va permite setarea versiunii corecte direct din admin.
  2.   Unde mai poate exista duplicate content? la paginile de produse care au descrierea identica. ce puteti face in acest caz ? in principiu sunt multe de facut, dar cea mai simpla optiune este de a modifica descrierea astfel incat aceasta sa fie unica.
  3. Cea mai grava problema de continut duplicat la magazinele online este la categorii, unde anumite versiuni precum sortari, ordonari, filtre, etc apar cu continut identic. Ce se poate face in acest caz ? Pai cel mai simplu este sa instalati o solutie de tip canonical, care sa ii indice motorului de cautare versiunea corecta.
  4.  Un alt issue pe care l-am intalnit a fost continutul duplicat intre versiunea mobile si desktop.
  5. La punctul 5 as putea include amai multe forme de continut duplicat mai arare, pe care probabil nu le-ati sesizat, iar cateva dintre acestea sunt paginile cu review-uri, paginile de tip printer-friendly, paginile de tip sesiune la care puteti folosi noindex nofollow.

In principiu continutul duplicat joaca un rol destul de important atunci cand discutam de clasificarea in Google si iti recomand sa rezolvi cat mai repede aceste deficiente pentru ca prin rezolvarea lor iti pot imbunatati vizibilitatea in Google.

Ma bucur ca ai fost alaturi de mine, te astept la urmatorul episod. Si nu uita, daca ai o intrebare legata de SEO, trimite un email la atelieruldeseo@targetweb.ro si iti voi raspunde.

Photo of author
Iulian Ghisoiu
Iulian Ghișoiu are o experiență de peste 18 ani în servicii SEO, fiind unul dintre pionierii acestui serviciu de marketing online in Romania. Este managerul Target Web. Iulian este formator, speaker, expert SEO si trainer al cursului SEO Mastery.
Cornelia Nastase
Cornelia Nastase
2024-04-23
Recomand cu incredere atat Agentia Target Web cat si cursurile sustinute de Iulian! Sunt foarte multumita de serviciile oferite. Iulian este un profesionist si un model demn de urmat! Multumesc!
Matei Fuioaga
Matei Fuioaga
2024-04-22
Felicitări pentru munca depusă 🙏
Olteanu Carmen
Olteanu Carmen
2024-03-14
A fost o onoare sa particip la cursul SEO Mastery, un program care promite initierea in SEO de la zero. Cursul este exceptional, bine structurat in module logice, procesul de invatare fluid si inteles chiar si pentru cineva fara experienta anterioara in SEO. Ce mi-a placut in mod special, este faptul ca orice intrebare si-a gasit răspunsul; Iulian este o veritabila enciclopedie de SEO, cu o mare disponibilitate de a clarifica orice nelamurire iar modulele sunt concepute intr-un stil dinamic, interactiv, astfel incat sa te tina angajat si interesat. In concluzie, daca esti in cautarea unui program care sa te ia de la zero la expert,cu un trainer care este cu adevarat pasionat de SEO si dedicat succesului tau, atunci “SEO Mastery” este pentru tine. Recomand cu caldura!
Igor Mocanu
Igor Mocanu
2024-03-13
Am parcurs și însușit cu o enormă placere cursul Nr. 1 În Google Maps și SEO Mastery prezentate de Iulian Ghisoiu, fondator Target Web. O mare de informații utile și bine structurate. Nici-o întrebare nu a rămas fără răspuns. Până la cursul SEO Mastery, practic nu-mi era cunoscută noțiunea de SEO si nu aveam idee ce este interiorul unui site. La finalul cursului SEO Mastery m-am ales cu strategii, tehnici bine fundamentate și testate. Am înțeles ca Optimizarea SEO al site-ului de fapt este dezvoltarea businessului prin prisma creării unui conținut valoros ce reflectă în mod natural produsul. Multumesc Target Web! Mulțumesc Iulian Ghisoiu!
Emanuel Modoran
Emanuel Modoran
2024-03-12
Recomand cu caldura SEO Mastery cu Iulian Ghisoiu. Am invatat SEO de la 0 in doar cateva luni de curs. SEO Mastery este un curs practic, nu doar teorie.
Laurentia Grigore
Laurentia Grigore
2024-01-30
Am inceput cursul Seo Mastery organizat de Target Web - Agentie SEO, este cel mai util curs la care am participat pana acum, structura cursului este extraordinara, am primit o multime de informatii valoroase si ajutor pentru a le pune in practica. La inceputul cursului site-ul meu era pe pozitia 74 in Google, acum la mijlocul cursului, desi nu am avut timp sa pun in practica toate informatiile primite, site-ul meu a ajuns pe pozitia 43. Recomand cu drag tuturor celor care doresc sa invete cum sa isi optimizeze singuri site-ul sau sa inceapa o cariera in SEO, cu siguranta aceste informatii le vor fi mai mult decat suficiente. Multumesc Target Web si Iulian Ghisoiu!
Victor Pandele
Victor Pandele
2023-12-31
Am invatat foarte multe despre SEO de la Iulian Ghisoiu fondatorul companiei Target Web. pentru mine a fost o experienta excelenta. Recomand!
Tasso 7
Tasso 7
2023-12-26
Among best of general merchandise shops.
Marius Filipescu
Marius Filipescu
2023-12-20
Experiență excelentă cu Target Web ! Colaborarea cu echipa lor a fost pur și simplu remarcabilă. Au reușit să îmbunătățească semnificativ vizibilitatea site-ului meu în motoarele de căutare și să aducă traficul la cote impresionante. Echipa lor de specialiști SEO demonstrează un nivel înalt de expertiză și dedicare. Comunicarea eficientă și rapoartele transparente m-au ținut mereu la curent cu progresul campaniei. Sunt recunoscător pentru rezultatele lor remarcabile și pentru profesionalismul de care au dat dovadă. Recomand cu încredere Target Web tuturor celor care caută o agenție SEO de încredere și performantă. Este cu adevărat o alegere inspirată!

Abonare la newsletter

Poți fi primul care află informații SEO utile și de actualitate. Abonează-te la newsletter-ul nostru folosind formularul de mai jos.