0745.63.65.76
office@targetweb.ro

Ce este rich snippets si cum ajuta SEO ?

calendar2

TRANSCRIPT

Ce este rich snippets ?

Salut,

Sunt Iulian Ghisoiu, si esti la Atelierul de SEO.

Am primit o intrebare de la Georgiana in legatura cu rich snippets. Ea a intrebat cat de important este pentru site-ul ei afisarea cu un snippet imbunatatit ?

Pentru inceput, snippets este un termen care inseamna o parte de cod care apare in Google sau alte motoare de cautare. O pagina cu rezultate obisnuite Google contine 10 pozitii adica 10 snippeturi, iar fiecare snippet contine titlul unui site, descrierea si adresa url.

In unele cazuri, un snippet se transforma in rich snippet sau snippet imbunatatit. Asta inseamna, ca pe langa titlu, descriere si adresa url, un snippet mai contine unele parti suplimentare cum ar fi spre exemplu ratingul produsului, probabil ati vazut in unele cazuri acele mici stelute portocalii. Deasemenea un snippet imbunatatit mai poate contine informatii cu privire la stoc sau pret pentru site-urile de tip ecommerce, evenimente, afaceri, continut video, imagini, impul de pregatire al unor retete culinare, etc.

Cu ce ajuta un rich snippet imbunatatit? Hai sa vedem :

1. Ajuta motoarele de cautare sa returneze rezultate mai relevante
2. Utilizatorii isi pot da seama direct din motorul de cautare daca un rezultat este relevant. Nu-i asa ca atunci cand cauti un anumit produs pe Google si iti este afisat impreuna cu rating, numar de review-uri, pret si stoc, vei fi tentat sa dai click pe acel rezultat ?
3. Ajuta la reducerea bounce rate-ului, deoarece utilizatorii isi formeaza o idee mai buna despre continutul si relevanta unei expresii de cautare, chiar inainte de a da click pe site.
4. S-a demonstrat ca ajuta la cresterea ratei de click cu 30 %.

Pentru a beneficia de aceste avantaje, trebuie sa inserezi in site-ul tau niste coduri pe care le vom numi marcaje de date structurate. Acestea vor fi inserate doar continutului vizibil, iar daca nu o vei face in acest mod, site-ul tau va fi pasibil de o penalizare. Sunt mai multe tipuri de formate ale datelor structurate, insa cel mai folosit format este bazat pe Schema.org

Zeci de clienti de-ai nostri beneficiaza de un impact mult mai mare datorita implementarii acestei functionalitati. Te invit sa tii cont de acest aspect, deoarece nu este doar un trend al anului 2018, ci si o modalitate ieftina si eficienta de a obtine mai multi cumparatori pentru serviciile sau produsele pe care le comercializezi.

Te salut !

Photo of author
Iulian Ghisoiu
Iulian Ghișoiu are o experiență de peste 18 ani în servicii SEO, fiind unul dintre pionierii acestui serviciu de marketing online in Romania. Este managerul Target Web. Iulian este formator, speaker, expert SEO si trainer al cursului SEO Mastery.

Abonare la newsletter

Poți fi primul care află informații SEO utile și de actualitate. Abonează-te la newsletter-ul nostru folosind formularul de mai jos.