0745.63.65.76
office@targetweb.ro

Lista platforme marketplace în Romania. Ajută la SEO listarea pe marketplace-uri?

calendar2

Cumpărăturile online au crescut în ultima perioadă, fiind accelerate și de pandemie.

Comerțul online a fost adoptat de tot mai mulți români, în favoarea comerțului tradițional. Din ce în ce mai mulți antreprenori au fost nevoiți să găsească soluții pentru a-și salva afacerea.

Prezența în online a devenit foarte competitivă, iar platformele marketplace reprezintă o oportunitate.

Ce este o platformă marketplace?

Platformele marketplace sunt site-uri online unde selerii își listează produsele pentru a primi mai multe vânzări, folosindu-se de notorietatea platformei, de un public generos și consacrat, de instrumentele și de serviciile de prelucrare a comenzii și livrare, după caz.

Funcționează ca un ecosistem deschis.

ce este platforma ecommerce

În mod normal când ai un business și te decizi să-ți creezi un site pentru a vinde produse online trebuie să investești în marketing online, promovare și optimizarea platformei ecommerce.

Toate aceste instrumente și servicii necesită un buget generos pe termen lung.

Marketplace-urile reprezintă o soluție inteligentă și mai puțin costisitoare.

Folosesc deja o platformă solidă, un public loial, vizibilitate pe motoarele de căutare și dețin toate mecanismele necesare.

Un alt avantaj al platformelor marketplace este autoritatea lor în motoarele de căutare și notorietatea pe care o au pentru audiență. Ceea ce reprezintă un punct forte din punct de vedere SEO.

Atunci când un consumator caută anumite produse pe Internet, sunt foarte mari șansele ca el să ajungă direct pe o platformă marketplace.

Consumatorul intră, astfel, pe această platformă, iar ulterior poate să ajungă pe site-ul tău, daca este destul de smart astfel încât să te caute pe Google.

Acest lucru este relevant pentru SEO deoarece algoritmul Google vede aceste cautări ca și semnale pozitive în privința autorității.

Pe lângă aspectul important de SEO, marketplace-ul te ajută să ieși în evidență cu o gamă variată de produse, promoții și strategii comerciale proprii.

De ce să folosești marketplace-ul ca un canal de vânzare?

Un business are nevoie de multe resurse pentru a construi o prezență online.

În contextul actual, marketplace-urile și comerțul online sunt favorizate.

Numărul comenzilor online s-a dublat în contextul pandemic, iar comerțul online a fost una dintre cele mai favorizate industrii.

Acest lucru i-a determinat pe mulți antreprenori să-și diversifice prezența online pentru a câștiga cât mai mulți clienți și cât mai multă vizibilitate în online.

Marketplace-urile vin în ajutorul antreprenorilor, oferind un spațiu unde pot să-și promoveze afacerea și vândă produsele online. În plus, acoperă un target de audiență online mai variat și extins.

platforma marketplace

Un alt motiv să folosești marketplace-urile este timpul redus al livrărilor. În calitate de seller în marketplace ai multe opțiune de livrare și termene în funcție de platformă.

Clientul poate plăti numerar, online cu card, cu OP, fără să mai fie nevoie să implementezi noi metode de plată.

Livrarea rapidă este un factor esențial în luarea deciziei de cumpărare.

În funcție de platformă, ai costuri reduse, înscriere și listare gratuită a produselor, support gratuit și training.

Lista platforme marketplace:

În funcție de nevoile fiecărui antreprenor, de produsele pe care le oferă, el poate folosi una sau mai multe dintre următoarele platforme marketplace.

eMAG

eMAG este cel mai popular marketplace, cu cei mai mulți vizitatori și cea mai performantă platformă pentru majoritatea sellerilor. Oferă produse dintr-o gama variată, de la IT, fashion, pană la produse de băcănie, supermarket și bricolaj.

eMAG marketplace adună peste 10 milioane de produse și 40.000 de selleri.

Are o capacitate de acoperire mare, oferind livrare pe întreg teritoriul României, cu numeroase puncte de livrare.

Pe lângă tradiționalele modalități de livrare, prin curier, sau ridicare din showroom, la mare căutare de către clienți sunt lockerele easybox, care se regăsesc în numeroase puncte din țară, dar și oficiile poștale.

eMAG oferă suport și consiliere sellerilor înregistrați pe site, plus o serie de tutoriale și materiale care să vină în ajutorul lor. Există o echipă de specialiști care oferă ajutor în gestionarea eventualelor probleme.

eMAG Academy este secțiunea de blog unde selerii pot găsi o secțiune cu tutoriale, articole, statistici. Găsești materiale ce conțin informații despre cum să folosești fiecare opțiune din marketplace.

eMAG Academy

Ai acces la rapoarte cu indicatori de performanță și statistici. Vei ști în ce perioadă ai avut cele mai multe comenzi, care sunt produsele cele mai vândute plus multe alte date.

Unul dintre dezavantajele acestui marketplace este că oricine se poate înscrie și asta înseamnă că nu toți sellerii oferă servicii de calitate.

Prețul este un factor de decizie important, iar unii selleri oferă prețuri scăzute, dar costuri de livrare mari.

În plus, dacă un seller se atașează de produsul tău cu o ofertă mai bună și servicii proaste, iar clientul dă un review negativ produsului, tu vei fi afectat ca proprietar al documentației.

Bekid Marketplace

Marketplace-ul Bekid.ro este o platforma de vanzari performanta, destinata comerciantilor, producatorilor sau importatorilor pentru a putea vinde rapid si eficient produse pentru copii. Aceasta reprezinta o oportunitate excelenta de a vinde pe marketplace-ul www.bekid.ro, unde o intreaga comunitate de parinti, bunici si copii asteapta cu nerabdare sa iti descopere produsele. Platforma a fost conceputa pentru a oferi cat mai multa flexibilitate, astfel ca vei avea libertatea de a-ti seta propriile preturi, modalitati de livrare si politici de retur. Link de inscriere: https://marketplace.bekid.ro/formular-inscriere/

Cel.ro

Cel.ro face parte dintr-un grup mai mare, care a preluat Domo, Azerty, Marketonline, și Mediadot.

Conform surselor din online, marketplace-ul Cel.ro oferă servicii de suport mai calitative, în schimb are un număr mai redus de selleri, și nu este atât de popular în rândul consumatorilor.

Asemeni eMAG, poate fi folosit de orice industrie sau nișă specializată.

Cel.ro a ajuns să listeze peste 1 milion de produse listate și a ajuns la peste 100.000 de clienți zilnic.

Cel.ro oferă o serie de avantaje gratuite sellerilor, ce includ integrare prin API, SMS notificare clienți, sistem de generare facturi, integrare automată cu firme de curierat, afișarea unui număr nelimitat de promoții.

Esteto.ro

Esteto.ro marketplace se adresează atât afacerilor care au un magazin cât și celor care nu au.

Dacă la început, shop-ul includea doar produse cosmetice pentru femei, acum s-a dezvoltat și oferă și produse din domenii mai diverse precum fashion, jucării, bebe & copii, cărți, papetărie, produse medicale ș.a.m.d.

Conform datelor furnizate de managerul Esteto.ro, Octavian Jomir, site-ul a avut o creștere de peste 200% în perioada stării de urgență, continuând să crească vânzările acestui an de peste 60%.

Marketplace oferă posibilitatea să actualizezi ofertele și să procesezi comenzile direct în platfomă.

Asemeni și celorlalte platforme, Esteto oferă support dedicat fiecărui seller.

Înregistrarea și listarea produselor este gratuită, plătindu-se doar pentru comenzile finalizate. Iar fiecare seller își alege singur politică de livrare și costurile aferente.

Negociat.ro

Negociat.ro este un marketplace lansat in 2019, care are o crestere fabuloasă. Dacă la sfârșitul anului 2019 avea mai putin de 100 de selleri, în acest moment peste 600 de selleri și-au listat produsele pe marketplace-ul Negociat.ro . Particularitatea acestui marketplace vine din faptul că, așa cum îi spune și numele, utilizatorii pot negocia prețul produselor cu sellerii. Spre exemplu, pentru achiziția unui numar de 10 bucăti ale unui produs, sellerul poate accepta o reducere substanțială față de prețul afișat pe site.

Evomag.ro

Evomag.ro ofera produse în special pe segmentul electroIT, lângă jucători precum eMAG și Cel.ro, dar oferă și produse din categoria auto, de îngrijire personală, sport & fitness ș.a.m.d.

Evomag este vizitat zilnic de peste 60.000 de persoane și comercializează peste 170.000 de produse.

Maniamall.ro

Maniamall a fost lansat în 2016, fiind un marketplace axat pe o diversitate mare de produse. De la produse de îngrijire personală, produse pentru casă și grădină, unelte, fashion, IT, auto și până la articole de sport si petshop.

Elefant.ro

Elefant.ro a lansat la începutul anului propriul marketplace, inițial în faza beta.

Sellerii se pot înscrie pe platforma elefant.ro indiferent dacă au un site online sau sunt la început de drum.

Toți participanții se vor avantaja de logistica Elefant, precup și de  servicii de e-fullfilment: preluarea comenzilor, facturarea și ambalarea produselor, livrarea coletelor, dar și procesarea retururilor.

Elefant marketplace

Sunt peste 15 marketplace-uri în piață la momentul actual.

Fiecare seller își poate alege cea mai bună opțiune pentru el în funcție de nevoile și de clienții pe care îi are.

Clientul ar trebui să fie în centrul acestor alegeri.

Cu toții știm că un consumator dorește să găsească un raport preț/calitate bun, servicii de livrare și de asistență profesionale. Iar alegerea unui marketplace ar trebui să țină cont de acești factori.

Din punct de vedere SEO, datorită autorității pe care o au toate aceste marketplace-uri, există însă și unele riscuri. Acestea pot fi legate de poziționarea mai bună în motoarele de căutare a marketplace-urilor în defavoarea site-urilor sellerilor, atunci când sunt căutate produsele sellerilor. O rezolvare la această posibilă problemă o puteți primi de la agențiile SEO foarte bune, care știu cum să facă diferența. Dacă ai nevoie de consultanță în această privință, nu ezita să ne contactezi.

Photo of author
Sauciuc Andreea
Andreea Sauciuc are experienta in content writing si SEO de peste 5 ani. In prezent isi pune condeiul la treaba pentru idei si strategii noi in cadrul unei agentii de marketing, implinindu-si un vis de mult inradacinat. In timpul liber o gasesti plimbandu-se cu rolele, citind o noua carte sau explorand drumuri si locuri noi.
Cornelia Nastase
Cornelia Nastase
2024-04-23
Recomand cu incredere atat Agentia Target Web cat si cursurile sustinute de Iulian! Sunt foarte multumita de serviciile oferite. Iulian este un profesionist si un model demn de urmat! Multumesc!
Matei Fuioaga
Matei Fuioaga
2024-04-22
Felicitări pentru munca depusă 🙏
Olteanu Carmen
Olteanu Carmen
2024-03-14
A fost o onoare sa particip la cursul SEO Mastery, un program care promite initierea in SEO de la zero. Cursul este exceptional, bine structurat in module logice, procesul de invatare fluid si inteles chiar si pentru cineva fara experienta anterioara in SEO. Ce mi-a placut in mod special, este faptul ca orice intrebare si-a gasit răspunsul; Iulian este o veritabila enciclopedie de SEO, cu o mare disponibilitate de a clarifica orice nelamurire iar modulele sunt concepute intr-un stil dinamic, interactiv, astfel incat sa te tina angajat si interesat. In concluzie, daca esti in cautarea unui program care sa te ia de la zero la expert,cu un trainer care este cu adevarat pasionat de SEO si dedicat succesului tau, atunci “SEO Mastery” este pentru tine. Recomand cu caldura!
Igor Mocanu
Igor Mocanu
2024-03-13
Am parcurs și însușit cu o enormă placere cursul Nr. 1 În Google Maps și SEO Mastery prezentate de Iulian Ghisoiu, fondator Target Web. O mare de informații utile și bine structurate. Nici-o întrebare nu a rămas fără răspuns. Până la cursul SEO Mastery, practic nu-mi era cunoscută noțiunea de SEO si nu aveam idee ce este interiorul unui site. La finalul cursului SEO Mastery m-am ales cu strategii, tehnici bine fundamentate și testate. Am înțeles ca Optimizarea SEO al site-ului de fapt este dezvoltarea businessului prin prisma creării unui conținut valoros ce reflectă în mod natural produsul. Multumesc Target Web! Mulțumesc Iulian Ghisoiu!
Emanuel Modoran
Emanuel Modoran
2024-03-12
Recomand cu caldura SEO Mastery cu Iulian Ghisoiu. Am invatat SEO de la 0 in doar cateva luni de curs. SEO Mastery este un curs practic, nu doar teorie.
Laurentia Grigore
Laurentia Grigore
2024-01-30
Am inceput cursul Seo Mastery organizat de Target Web - Agentie SEO, este cel mai util curs la care am participat pana acum, structura cursului este extraordinara, am primit o multime de informatii valoroase si ajutor pentru a le pune in practica. La inceputul cursului site-ul meu era pe pozitia 74 in Google, acum la mijlocul cursului, desi nu am avut timp sa pun in practica toate informatiile primite, site-ul meu a ajuns pe pozitia 43. Recomand cu drag tuturor celor care doresc sa invete cum sa isi optimizeze singuri site-ul sau sa inceapa o cariera in SEO, cu siguranta aceste informatii le vor fi mai mult decat suficiente. Multumesc Target Web si Iulian Ghisoiu!
Victor Pandele
Victor Pandele
2023-12-31
Am invatat foarte multe despre SEO de la Iulian Ghisoiu fondatorul companiei Target Web. pentru mine a fost o experienta excelenta. Recomand!
Tasso 7
Tasso 7
2023-12-26
Among best of general merchandise shops.
Marius Filipescu
Marius Filipescu
2023-12-20
Experiență excelentă cu Target Web ! Colaborarea cu echipa lor a fost pur și simplu remarcabilă. Au reușit să îmbunătățească semnificativ vizibilitatea site-ului meu în motoarele de căutare și să aducă traficul la cote impresionante. Echipa lor de specialiști SEO demonstrează un nivel înalt de expertiză și dedicare. Comunicarea eficientă și rapoartele transparente m-au ținut mereu la curent cu progresul campaniei. Sunt recunoscător pentru rezultatele lor remarcabile și pentru profesionalismul de care au dat dovadă. Recomand cu încredere Target Web tuturor celor care caută o agenție SEO de încredere și performantă. Este cu adevărat o alegere inspirată!

Abonare la newsletter

Poți fi primul care află informații SEO utile și de actualitate. Abonează-te la newsletter-ul nostru folosind formularul de mai jos.