TOP 5 cele mai tari mituri SEO

 

Salut,

Sunt Iulian Ghisoiu, si te aflii la Atelierul de SEO .

Am fost intrebat acum cateva zile in biroul meu de catre Mircea daca doresc sa realizez un video cu cele mai tari mituri SEO.

Si iata-ne aici. Cunosc multe mituri, dar o sa fac un top 5 cu cele mai tari mituri SEO.

1. Blogul ajuta la SEO

Am intalnit multe business-uri care pur si simplu nu aveau ce sa scrie pe blog, si atunci plateau pe cineva sa scrie articole pe blogul site-ului lor. Este vorba despre articole generaliste, nedocumentate, neinteresante, asta se scria. Decat sa faci asta, mai bine renunta la blog-ul intern, pentru ca s-ar putea mai mult sa te incurce decat sa te ajute. Si iti spun asta pentru ca am intalnit cazuri. Cred ca te-ar ajuta mult mai bine daca te-ai concentra pe bloguri externe, respectiv sa incerci sa obtii referinte de la bloggeri din domeniul tau.

2. Google te ajuta sa obtii pozitii bune daca investesti si in Adwords

Fals. Sunt 2 lucruri care nu se pot influenta direct unul pe celalalt. Nu exista nici o legatura intre cele 2 modalitati de promovare.

3. Cu bani putini poti obtine rezultate remarcabile.

Fals. Obtinerea de rezultate foarte bune la cautarile competitive se realizeaza in timp, cu o strategie SEO concreta si corecta. Este posibil sa fie nevoie de link-uri de la site-uri de calitate. Poate ai nevoie de specialisti care sa stie cum sa obtina aceste link-uri astfel incat ele sa conteze cu adevarat. Cu siguranta ai nevoie de o strategie SEO on-page foarte buna, care presupune si aici o investitie. Toate acestea iti vor aduce beneficii pe termen lung, daca sunt realizate de catre profesionisti.

4. SEO este mort

Ei bine SEO nu este mort. Nici macar paralizat, este in viata si o duce cat se poate de bine.

Am intalnit unele articole pe Internet, scrise de oameni care probabil nu cunosc foarte bine SEO. Acest serviciu este si va ramane unul dintre cele mai eficiente servicii de marketing online, daca nu cel mai eficient. Am ajutat business-uri de toate marimile sa obtina pozitii de top in Google iar acum sunt leaderi in domeniile lor. Si doar prin SEO. Si iti spun ca merita sa investesti cu incredere in SEO deoarece numarul cautarilor in Google s-a triplat fata de acum 7 ani. In plus, cel mai mare procent al vizitatorilor pe un site este reprezentat de traficul provenit din Google.

5. Densitatea cuvintelor conteaza.

Fals. Google a evoluat atat de mult incat poate intelege contextul unei pagini foarte usor. Am intalnit site-uri care detin pozitii foarte bune in Google fara macar ca paginile lor sa contina cuvintele respective si drept dovata unul dintre cele mai bune exemple care imi vine in minte este dealtfel unul foarte cunoscut in industria noastra. Site-ul adobe.com este pozitionat pe prima pagina la cautarea expresiei “click here”, fara ca site-ul sa contina aceste cuvinte. Iti spun ca in loc sa te focusezi pe keyword density, ar fi mai ok sa te concentrezi pe continut util oamenilor.

Mai sunt multe alte mituri SEO, dar cele 5 pe care le-am enumerat mai sus sunt cele pe care le-am intalnit cel mai des.

Te salut.

Iulian Ghișoiu are o experiență de peste 15 ani în servicii SEO, fiind unul dintre pionierii acestui serviciu de marketing online. Este un expert SEO care cu pasiune și responsabilitate se focusează pe creșterea gradului de satisfacție al utilizatorilor, optimizarea conținutului, implementarea din punct de vedere tehnic a celor mai noi trenduri în SEO dar și câștigarea de link-uri naturale spre site-urile clienților pentru a-i ajuta să obțină cele mai bune poziții în motoarele de căutare. Este managerul agenției SEO Target Web, o agenție SEO care și-a consolidat poziția în piată datorită inovării, a respectării standardelor SEO dar și a angajamentelor fată de clienți. Iulian este consultant in ecommerce si speaker la evenimente premium precum Business Days sau Meet Magento

Vrei sa fi la curent cu stirile noastre si pe Facebook? Like

Despre noi si despre acest blog

TargetWeb este o agentie SEO care din 2006 genereaza rezultate exceptionale clientilor. Atuurile agentiei sunt cunostintele avansate in SEO pe majoritatea platformelor de tip CMS si eCommerce, relatiile cu sute de influenceri, bloggeri si jurnalisti, adaptarea strategiilor de promovare la ultimele trenduri in SEO dar si oferirea de rapoarte usor de inteles de catre antreprenori.

Cere o oferta

Target Web este o agentie SEO full service care ajuta la cresterea pozitiilor in motoarele de cautare, obtinerea unui trafic mai targetat, cresterea vanzarilor online si a popularitatii in blogosfera, presa online, social media si la managementul/corectarea reputatiei online.