0745.63.65.76
office@targetweb.ro

Top 3 factori de ranking in Google: Linkuri, Continut, RankBrain

calendar2

to-3-factori

Andrey Lipattsev, Search Quality Senior Strategist la Google a dezvaluit recent ca link-urile si continutul sunt cei mai importanti 2 factori de pozitionare in Google, iar anul trecut am aflat ca RankBrain este al 3-lea cel mai important factor de pozitionare.

Declaratia lui a fost ca primii 2 cei mai importanti factori de pozitionare sunt link-urile si continutul.

RankBrain

RankBrain este un algoritm bazat pe inteligenta artificiala si care ajuta Google sa inteleaga diferite cautari pe care utilizatorii le efectueaza in casuta de cautare. Practic aceast algoritm este algoritmul care incerca sa interpreteze cat mai bine comportamentul uman, iar datele colectate sunt folosite la filtrarea rezultatelor.

Daca sunteti la curent cu schimbarile din lumea SEO sigur ati auzit despre algoritmul Hummingbird, care a fost lansat de Google in 2013. Practic RankBrain este parte a Hummingbird.

De asemenea, RankBrain este algoritmul care face posibila interpretarea cautarilor care sunt formate din mai multe cuvinte.

Este RankBrain un algoritm de cautare nou?

Deocamdata nu, pentru ca Google foloseste inteligenta artificiala din 2013 odata cu lansarea Hummingbird, iar aceasta tehnologie a fost updatata treptat in 2015.

Intr-un interviu acordat publicatiei Bloomberg, Grec Corrado, Senior Research Scientist Google a declarat:

Rank Brain este doar unul dintre sutele de semnale folosite in algoritmul care determina ce rezultate apar intr-o pagina din Google, si in ce ordine. In cele cateva luni in care a fost lansat, RankBrain a devenit al trei-lea cel mai important semnal care contribuie la rezultatele unei cautari.

In conceptia noastra, partea cea mai buna si pe care noi o apreciem la acest algorim este ca spam-ul SEO va fi redus drastic si ca practicile Black Hat SEO vor muri. In sfarsit 🙂

In cadrul agentiei TargetWeb realizam permanent diferite teste SEO si analizam rezultatele, iar in urma lansarii Hummingbird am realizat unele teste care nu erau prea convingatoare pentru rezultatele in limba romana, pe semne algoritmul a fost lansat mai mult pentru rezultatele in limba engleza. Ce vreau sa punctez este ca am studiat in luna ianuarie a acestui an un test pe care l-am realizat atunci si am comparat rezultatele. Testul a fost pe o cautare “alimente fara gluten” iar analiza in urma reluarii pozitiilor acestei cautari este ca site-urile din prima pagina din Google sunt acum mult mai relevante cautarii, desi elementele SEO specifice ( cum ar fi prezenta cuvantului cheie in title ) unei pagini de aceasta data nu mai exista. Concluzia noastra este ca algoritmul RankBrain a determinat intr-o mare masura aceasta schimbare, prin analizarea comportamentului utilizatorilor care in timp au accesat mai des informatiile relevante de si de calitate, in detrimentul site-urilor cu continut mai putin relevant.

Totul se leaga, nu degeaba unul dintre primii 2 factori de pozitionare este continutul de calitate.

 

Articolul anterior:

Cea mai buna strategie SEO

Photo of author
Iulian Ghisoiu
Iulian Ghișoiu are o experiență de peste 18 ani în servicii SEO, fiind unul dintre pionierii acestui serviciu de marketing online in Romania. Este managerul Target Web. Iulian este formator, speaker, expert SEO si trainer al cursului SEO Mastery.
Cornelia Nastase
Cornelia Nastase
2024-04-23
Recomand cu incredere atat Agentia Target Web cat si cursurile sustinute de Iulian! Sunt foarte multumita de serviciile oferite. Iulian este un profesionist si un model demn de urmat! Multumesc!
Matei Fuioaga
Matei Fuioaga
2024-04-22
Felicitări pentru munca depusă 🙏
Olteanu Carmen
Olteanu Carmen
2024-03-14
A fost o onoare sa particip la cursul SEO Mastery, un program care promite initierea in SEO de la zero. Cursul este exceptional, bine structurat in module logice, procesul de invatare fluid si inteles chiar si pentru cineva fara experienta anterioara in SEO. Ce mi-a placut in mod special, este faptul ca orice intrebare si-a gasit răspunsul; Iulian este o veritabila enciclopedie de SEO, cu o mare disponibilitate de a clarifica orice nelamurire iar modulele sunt concepute intr-un stil dinamic, interactiv, astfel incat sa te tina angajat si interesat. In concluzie, daca esti in cautarea unui program care sa te ia de la zero la expert,cu un trainer care este cu adevarat pasionat de SEO si dedicat succesului tau, atunci “SEO Mastery” este pentru tine. Recomand cu caldura!
Igor Mocanu
Igor Mocanu
2024-03-13
Am parcurs și însușit cu o enormă placere cursul Nr. 1 În Google Maps și SEO Mastery prezentate de Iulian Ghisoiu, fondator Target Web. O mare de informații utile și bine structurate. Nici-o întrebare nu a rămas fără răspuns. Până la cursul SEO Mastery, practic nu-mi era cunoscută noțiunea de SEO si nu aveam idee ce este interiorul unui site. La finalul cursului SEO Mastery m-am ales cu strategii, tehnici bine fundamentate și testate. Am înțeles ca Optimizarea SEO al site-ului de fapt este dezvoltarea businessului prin prisma creării unui conținut valoros ce reflectă în mod natural produsul. Multumesc Target Web! Mulțumesc Iulian Ghisoiu!
Emanuel Modoran
Emanuel Modoran
2024-03-12
Recomand cu caldura SEO Mastery cu Iulian Ghisoiu. Am invatat SEO de la 0 in doar cateva luni de curs. SEO Mastery este un curs practic, nu doar teorie.
Laurentia Grigore
Laurentia Grigore
2024-01-30
Am inceput cursul Seo Mastery organizat de Target Web - Agentie SEO, este cel mai util curs la care am participat pana acum, structura cursului este extraordinara, am primit o multime de informatii valoroase si ajutor pentru a le pune in practica. La inceputul cursului site-ul meu era pe pozitia 74 in Google, acum la mijlocul cursului, desi nu am avut timp sa pun in practica toate informatiile primite, site-ul meu a ajuns pe pozitia 43. Recomand cu drag tuturor celor care doresc sa invete cum sa isi optimizeze singuri site-ul sau sa inceapa o cariera in SEO, cu siguranta aceste informatii le vor fi mai mult decat suficiente. Multumesc Target Web si Iulian Ghisoiu!
Victor Pandele
Victor Pandele
2023-12-31
Am invatat foarte multe despre SEO de la Iulian Ghisoiu fondatorul companiei Target Web. pentru mine a fost o experienta excelenta. Recomand!
Tasso 7
Tasso 7
2023-12-26
Among best of general merchandise shops.
Marius Filipescu
Marius Filipescu
2023-12-20
Experiență excelentă cu Target Web ! Colaborarea cu echipa lor a fost pur și simplu remarcabilă. Au reușit să îmbunătățească semnificativ vizibilitatea site-ului meu în motoarele de căutare și să aducă traficul la cote impresionante. Echipa lor de specialiști SEO demonstrează un nivel înalt de expertiză și dedicare. Comunicarea eficientă și rapoartele transparente m-au ținut mereu la curent cu progresul campaniei. Sunt recunoscător pentru rezultatele lor remarcabile și pentru profesionalismul de care au dat dovadă. Recomand cu încredere Target Web tuturor celor care caută o agenție SEO de încredere și performantă. Este cu adevărat o alegere inspirată!

Abonare la newsletter

Poți fi primul care află informații SEO utile și de actualitate. Abonează-te la newsletter-ul nostru folosind formularul de mai jos.