Infografic – Ce au căutat românii pe Google în 2019 ?

Daca te intrebi ce au cautat romanii pe Google in 2019, ai ajuns unde trebuie, pentru ca acest articol contine informatiile pe care ti le doresti.

Analiza se refera la cuvintele pe care le-au cautat romanii pe Google.ro in perioada ianuarie 2019 –  noiembrie 2019. Am identificat astfel unele pattern-uri interesante despre comportamentul pe care il au compatriotii nostri in mediul online, care sunt cele mai folosite retele sociale, ce au intrebat, care sunt cele mai cautate evenimente, vedete sau festivaluri

Din punct de vedere al cuvintelor, volumul mediu lunar al celor mai cautate cuvinte pe Google in 2019 este:

 1. Facebook – 16.600.000
 2. Youtube – 9.140.000
 3. Meteo – 7.480.000
 4. Google – 4.090.000
 5. Emag – 3.350.000
 6. OLX – 3.350.000
 7. Traduceri – 1.220.000
 8. Vremea – 1.000.000
 9. Mail – 823.000
 10. Porn – 823.000

Dinamica trendurilor in ceea ce priveste cautarile fluctueaza foarte mult si in functie de perioada anului. Un exemplu foarte bun in acest sens este reprezentat de luna iulie, cand in general multi utilizatori cauta rezultatele examenului de Bacalaureat, astfel ca este de asteptat ca volumul de cautari sa creasca substantial, dupa care sa scada repede. Exista insa si o serie de cautari mai generaliste, pentru care volumul de cautari se pastreaza ridicat pe intreg parcursul anului.

Sintagma “intreaba-l pe Google” este una care a devenit foarte celebra in intreaga lume avand in vedere ca de cele mai multe ori curiozitatile noastre isi gasesc raspunsul prin intermediul acestui motor de cautare. Iata asadar care au fost cele mai populare intrebari in 2019.

Cele mai frecvente intrebari pe Internet in 2019

   1. Ce zi e azi?
   2. Cum sa faci bani?
   3. Cine este alexandru cumpanasu?
   4. Cand incepe scoala?
   5. Cand se schimba ora?
   6. Cand e black friday?
   7. Cine a inventat becul?
   8. Cum sa slabesti?
   9. Ce este Revolut?
   10. Cum se calculeaza somajul?

Celebritatile, evenimentele de mare anvergura, filmele dar si anumite emisiuni raman de asemenea in topul cautarilor ca de fiecare data. Iata asadar care sunt cele mai populare cautari in materie de celebritati, emisiuni, filme si evenimente.

Persoane/celebritati/filme/evenimente.

   1. Game of Thrones
   2. Puterea dragostei
   3. Simona Halep
   4. Dragnea
   5. Trump
   6. Cazul Caracal
   7. Avengers
   8. Joker
   9. Untold
   10. Captain Marvel

YouTube ramane si in acest an platforma numarul 1 in materie de streaming si video sharing din lume astfel ca este utilizata zilnic de milioane de oameni de pretutindeni pentru a accesa videoclipuri din diverse domenii sau pur si simplu pentru a asculta muzica. Iata asadar cum arata un clasamant al cuvintelor cu cea mai mare crestere pe Youtube.

Cuvintele cu cea mai mare crestere pe Youtube.

   1. Brawl Stars
   2. Puterea dragostei
   3. Povestea noastra
   4. TikTok
   5. SOS
   6. Billie Eilish
   7. Ferma
   8. Game of Thrones
   9. Dragostea din tei
   10. In cautarea adevarului

Din dorinta de a fi mereu la curent cu noutatile care se petrec in comunitatile din care fac parte si nu numai, foarte multi romani aleg sa obtina aceste informatii prin intermediul site-urilor de stiri online, care le pot furniza informatii importante, aproape in timp real. Iata asadar care au fost cele mai accesate subiecte in 2019.

 1. Cazul Caracal
 2. Alegeri europarlamentare
 3. Notre-Dame
 4. Alegeri prezidentiale
 5. Urzeala Tronurilor
 6. Mihai Constantinescu
 7. Ordonanta Uber
 8. Razvan Ciobanu
 9. Puterea dragostei
 10. Brexit

Puteti prelua aceasta imagine in site-ul dumneavoastra prin inserarea acestui cod:

<a href=”https://www.targetweb.ro/infografic-ce-au-cautat-romanii-pe-google-in-2019/”><img src=”https://www.targetweb.ro/wp-content/uploads/2019/11/infografic-volum-cautare-2019-targetweb.jpg”></a>

Iulian Ghișoiu are o experiență de peste 15 ani în servicii SEO, fiind unul dintre pionierii acestui serviciu de marketing online. Este un expert SEO care cu pasiune și responsabilitate se focusează pe creșterea gradului de satisfacție al utilizatorilor, optimizarea conținutului, implementarea din punct de vedere tehnic a celor mai noi trenduri în SEO dar și câștigarea de link-uri naturale spre site-urile clienților pentru a-i ajuta să obțină cele mai bune poziții în motoarele de căutare. Este managerul agenției SEO Target Web, o agenție SEO care și-a consolidat poziția în piată datorită inovării, a respectării standardelor SEO dar și a angajamentelor fată de clienți. Iulian este consultant in ecommerce si speaker la evenimente premium precum Business Days sau Meet Magento

Vrei sa fi la curent cu stirile noastre si pe Facebook? Like

Despre noi si despre acest blog

TargetWeb este o agentie SEO care din 2006 genereaza rezultate exceptionale clientilor. Atuurile agentiei sunt cunostintele avansate in SEO pe majoritatea platformelor de tip CMS si eCommerce, relatiile cu sute de influenceri, bloggeri si jurnalisti, adaptarea strategiilor de promovare la ultimele trenduri in SEO dar si oferirea de rapoarte usor de inteles de catre antreprenori.

Cere o oferta

Target Web este o agentie SEO full service care ajuta la cresterea pozitiilor in motoarele de cautare, obtinerea unui trafic mai targetat, cresterea vanzarilor online si a popularitatii in blogosfera, presa online, social media si la managementul/corectarea reputatiei online.