0745.63.65.76
office@targetweb.ro

Influenteaza vechimea unui domeniu pozitiile in Google ?

calendar2

Te-ai intrebat vreodata daca vechimea domeniului este importanta pentru succesul business-ului tau online?

Sunt Iulian Ghisoiu. Ca de obicei sunt gazda voastra la Atelierul de SEO si ma bucur sa va ofer saptamanal secrete SEO si raspunsuri la intrebarile pe care voi le aveti. Ma bucur sa primesc un numar atat de mare de intrebari, si credeti-ma ca imi face mare placere sa va raspund. Asa ca daca ai o intrebare la care nu ai un raspuns concret, astept emailul tau la atelieruldeseo@targetweb.ro

Azi voi raspunde la intrebarea lui Daniel, care este curios care-i treaba cu vechimea domeniului. Intrebarea lui este: Cat de importanta este vechimea domeniului la SEO? Daca voi cumpara un domeniu vechi, in schimbul unuia nou, voi avea beneficii din punct de vedere SEO sau nu merita achizitia?

Este clar ca Daniel a vrut sa intrebe daca exista vreo legatura intre vechimea domeniului si pozitiile in Google.

Din punct de vedere al vechimii domeniului, in primul rand trebuie sa specific ca Google nu poate sa vada intotdeauna datele de la whois, in care apar mentiuni referitoare la proprietarul domeniului sau la data inregistrarii. Si acest lucru se intampla pentru ca sunt unele TLD-uri in care informatiile acestea nu sunt disponibile. TLD este o extensie cum ar fi .ro, .com, .eu, si asa mai departe.

Google are indexat un istoric al domeniului, in functie de criterii precum data la care a identificat primul link spre respectivul domeniu, data la care a indexat pentru prima data site-ul, ce profil de link-uri exista spre respectivul domeniu, etc.

Se credea in trecut despre inregistrarea domeniilor, ca, cu cat vechimea acestora este mai mare, cu atat acele domenii au acumulat mai multe link-uri spre ele si automat mai multa autoritate si asta va duce cumva spre obtinerea unor pozitii mai bune in Google.

Ei bine, nu este chiar asa. Google analizeaza foarte multi factori iar vechimea unui domeniu nu mai prea conteaza din punctul meu de vedere. Cu toate acestea, un site cu o autoritate foarte buna, poate sa confere unele avantaje, dar este foarte importanta modalitatea prin care s-a obtinut respectiva autoritate.

La TargetWeb am optimizat multe site-uri noi pe domenii recent inregistrate iar transmiterea semnalelor SEO potrivite catre Google, a facut ca aceste domenii noi sa depaseasca in Google site-uri cu “vechime foarte mare”.

Sper ca v-au ajutat aceste informatii si va recomand ca atunci cand lansati un business online, sa NU aveti in vedere achizitia unui domeniu vechi. S-ar putea ca profilul de link-uri al acelui domeniu sa nu fie unul tocmai natural, posibil sa fie chiar penalizat si voi sa nu stiti, si sa aveti apoi dificultati din aceasta cauza. Cred ca ar fi cel mai ok sa va concentrati pe alte aspecte mult mai importante si care pot face din site-ul vostru o afacere de succes, cum ar fi un design atractiv, continut de foarte buna calitate, branding, o uzabilitate foarte buna, etc.

Photo of author
Iulian Ghisoiu
Iulian Ghișoiu are o experiență de peste 18 ani în servicii SEO, fiind unul dintre pionierii acestui serviciu de marketing online in Romania. Este managerul Target Web. Iulian este formator, speaker, expert SEO si trainer al cursului SEO Mastery.
Cornelia Nastase
Cornelia Nastase
2024-04-23
Recomand cu incredere atat Agentia Target Web cat si cursurile sustinute de Iulian! Sunt foarte multumita de serviciile oferite. Iulian este un profesionist si un model demn de urmat! Multumesc!
Matei Fuioaga
Matei Fuioaga
2024-04-22
Felicitări pentru munca depusă 🙏
Olteanu Carmen
Olteanu Carmen
2024-03-14
A fost o onoare sa particip la cursul SEO Mastery, un program care promite initierea in SEO de la zero. Cursul este exceptional, bine structurat in module logice, procesul de invatare fluid si inteles chiar si pentru cineva fara experienta anterioara in SEO. Ce mi-a placut in mod special, este faptul ca orice intrebare si-a gasit răspunsul; Iulian este o veritabila enciclopedie de SEO, cu o mare disponibilitate de a clarifica orice nelamurire iar modulele sunt concepute intr-un stil dinamic, interactiv, astfel incat sa te tina angajat si interesat. In concluzie, daca esti in cautarea unui program care sa te ia de la zero la expert,cu un trainer care este cu adevarat pasionat de SEO si dedicat succesului tau, atunci “SEO Mastery” este pentru tine. Recomand cu caldura!
Igor Mocanu
Igor Mocanu
2024-03-13
Am parcurs și însușit cu o enormă placere cursul Nr. 1 În Google Maps și SEO Mastery prezentate de Iulian Ghisoiu, fondator Target Web. O mare de informații utile și bine structurate. Nici-o întrebare nu a rămas fără răspuns. Până la cursul SEO Mastery, practic nu-mi era cunoscută noțiunea de SEO si nu aveam idee ce este interiorul unui site. La finalul cursului SEO Mastery m-am ales cu strategii, tehnici bine fundamentate și testate. Am înțeles ca Optimizarea SEO al site-ului de fapt este dezvoltarea businessului prin prisma creării unui conținut valoros ce reflectă în mod natural produsul. Multumesc Target Web! Mulțumesc Iulian Ghisoiu!
Emanuel Modoran
Emanuel Modoran
2024-03-12
Recomand cu caldura SEO Mastery cu Iulian Ghisoiu. Am invatat SEO de la 0 in doar cateva luni de curs. SEO Mastery este un curs practic, nu doar teorie.
Laurentia Grigore
Laurentia Grigore
2024-01-30
Am inceput cursul Seo Mastery organizat de Target Web - Agentie SEO, este cel mai util curs la care am participat pana acum, structura cursului este extraordinara, am primit o multime de informatii valoroase si ajutor pentru a le pune in practica. La inceputul cursului site-ul meu era pe pozitia 74 in Google, acum la mijlocul cursului, desi nu am avut timp sa pun in practica toate informatiile primite, site-ul meu a ajuns pe pozitia 43. Recomand cu drag tuturor celor care doresc sa invete cum sa isi optimizeze singuri site-ul sau sa inceapa o cariera in SEO, cu siguranta aceste informatii le vor fi mai mult decat suficiente. Multumesc Target Web si Iulian Ghisoiu!
Victor Pandele
Victor Pandele
2023-12-31
Am invatat foarte multe despre SEO de la Iulian Ghisoiu fondatorul companiei Target Web. pentru mine a fost o experienta excelenta. Recomand!
Tasso 7
Tasso 7
2023-12-26
Among best of general merchandise shops.
Marius Filipescu
Marius Filipescu
2023-12-20
Experiență excelentă cu Target Web ! Colaborarea cu echipa lor a fost pur și simplu remarcabilă. Au reușit să îmbunătățească semnificativ vizibilitatea site-ului meu în motoarele de căutare și să aducă traficul la cote impresionante. Echipa lor de specialiști SEO demonstrează un nivel înalt de expertiză și dedicare. Comunicarea eficientă și rapoartele transparente m-au ținut mereu la curent cu progresul campaniei. Sunt recunoscător pentru rezultatele lor remarcabile și pentru profesionalismul de care au dat dovadă. Recomand cu încredere Target Web tuturor celor care caută o agenție SEO de încredere și performantă. Este cu adevărat o alegere inspirată!

Abonare la newsletter

Poți fi primul care află informații SEO utile și de actualitate. Abonează-te la newsletter-ul nostru folosind formularul de mai jos.