0745.63.65.76
office@targetweb.ro

Influenteaza vechimea unui domeniu pozitiile in Google ?

calendar2

Te-ai intrebat vreodata daca vechimea domeniului este importanta pentru succesul business-ului tau online?

Sunt Iulian Ghisoiu. Ca de obicei sunt gazda voastra la Atelierul de SEO si ma bucur sa va ofer saptamanal secrete SEO si raspunsuri la intrebarile pe care voi le aveti. Ma bucur sa primesc un numar atat de mare de intrebari, si credeti-ma ca imi face mare placere sa va raspund. Asa ca daca ai o intrebare la care nu ai un raspuns concret, astept emailul tau la atelieruldeseo@targetweb.ro

Azi voi raspunde la intrebarea lui Daniel, care este curios care-i treaba cu vechimea domeniului. Intrebarea lui este: Cat de importanta este vechimea domeniului la SEO? Daca voi cumpara un domeniu vechi, in schimbul unuia nou, voi avea beneficii din punct de vedere SEO sau nu merita achizitia?

Este clar ca Daniel a vrut sa intrebe daca exista vreo legatura intre vechimea domeniului si pozitiile in Google.

Din punct de vedere al vechimii domeniului, in primul rand trebuie sa specific ca Google nu poate sa vada intotdeauna datele de la whois, in care apar mentiuni referitoare la proprietarul domeniului sau la data inregistrarii. Si acest lucru se intampla pentru ca sunt unele TLD-uri in care informatiile acestea nu sunt disponibile. TLD este o extensie cum ar fi .ro, .com, .eu, si asa mai departe.

Google are indexat un istoric al domeniului, in functie de criterii precum data la care a identificat primul link spre respectivul domeniu, data la care a indexat pentru prima data site-ul, ce profil de link-uri exista spre respectivul domeniu, etc.

Se credea in trecut despre inregistrarea domeniilor, ca, cu cat vechimea acestora este mai mare, cu atat acele domenii au acumulat mai multe link-uri spre ele si automat mai multa autoritate si asta va duce cumva spre obtinerea unor pozitii mai bune in Google.

Ei bine, nu este chiar asa. Google analizeaza foarte multi factori iar vechimea unui domeniu nu mai prea conteaza din punctul meu de vedere. Cu toate acestea, un site cu o autoritate foarte buna, poate sa confere unele avantaje, dar este foarte importanta modalitatea prin care s-a obtinut respectiva autoritate.

La TargetWeb am optimizat multe site-uri noi pe domenii recent inregistrate iar transmiterea semnalelor SEO potrivite catre Google, a facut ca aceste domenii noi sa depaseasca in Google site-uri cu “vechime foarte mare”.

Sper ca v-au ajutat aceste informatii si va recomand ca atunci cand lansati un business online, sa NU aveti in vedere achizitia unui domeniu vechi. S-ar putea ca profilul de link-uri al acelui domeniu sa nu fie unul tocmai natural, posibil sa fie chiar penalizat si voi sa nu stiti, si sa aveti apoi dificultati din aceasta cauza. Cred ca ar fi cel mai ok sa va concentrati pe alte aspecte mult mai importante si care pot face din site-ul vostru o afacere de succes, cum ar fi un design atractiv, continut de foarte buna calitate, branding, o uzabilitate foarte buna, etc.

Photo of author
Iulian Ghisoiu
Iulian Ghișoiu are o experiență de peste 16 ani în servicii SEO, fiind unul dintre pionierii acestui serviciu de marketing online in Romania. Este un expert SEO care cu pasiune și responsabilitate se focusează pe creșterea gradului de satisfacție al utilizatorilor, optimizarea conținutului, implementarea din punct de vedere tehnic a celor mai noi trenduri în SEO dar și câștigarea de link-uri naturale spre site-urile clienților pentru a-i ajuta să obțină cele mai bune poziții în motoarele de căutare. Este managerul agenției SEO Target Web, o agenție SEO care și-a consolidat poziția în piată datorită inovării, a respectării standardelor SEO dar și a angajamentelor fată de clienți. Iulian este trainer, speaker, consultant in SEO si ecommerce.

Abonare la newsletter

Poți fi primul care află informații SEO utile și de actualitate. Abonează-te la newsletter-ul nostru folosind formularul de mai jos.