0745.63.65.76
office@targetweb.ro

Cat de important este SEO in 2018 ?

calendar2

Transcript

Salut! Sunt Iulian Ghisoiu si esti la Atelierul de SEO. Am primit o intrebare foarte interesanta de la Razvan care ma intreaba cat de important este SEO in 2018 si care sunt previziunile pe urmatorii ani.

Trebuie sa spun Razvan, ca SEO a ramas unul dintre principalele servicii de marketing online, iar traficul venit din Google este unul care converteste foarte foarte bine in acest moment. Este foarte important de stiut ca numarul de cautari in Google creste foarte mult, practic, fata de 2011, numarul de cautari s-a triplat.

Este foarte important de stiut faptul ca numarul de cautari mobile, de asemenea creste foarte mult si aproape se dubleaza din doi in doi ani. Se estimeaza ca in 2020, numarul de cautari mobile va fi dublu fata de numarul de cautari realizate de pe sistemele desktop.

US-mobile-search-vs-desktop-search-2017

De asemenea este foarte important de stiut ca la nivel mondial, aproximativ 40% din trafic, vine din Google organic. O informatie foarte interesanta este ca, din numarul total de cautari care se realizeaza in Google, 51% sunt click-uri date pe rezultatele naturale, restul sunt click-uri pe ceea ce Google cumva detine, respectiv anunturi platite, respectiv Google Business, materiale video, imagini sau pot fi chiar si rezultate fara click-uri. Daca vreti sa vedeti cum arata un astfel de rezultat, puteti cauta in Google vremea in localitatea voastra. De asemenea este important de stiut ca site-urile care sunt pozitionate pe prima pozitie in Google, primesc aproximativ o treime din numarul total de click-uri, iar din numarul total de oameni care cauta ceva in Google, 90% se opresc la prima pagina cu rezultate, restul sunt cei care merg in pagina 2, 3 si asa mai departe. Chiar exista o gluma in acest sens, care spune ca cel mai bun loc in care sa ascunzi un cadavru este pagina 2 din Google, pentru ca acolo nu cauta nimeni.

Se pot obtine pozitionari pe prima pagina din Google foarte usor prin intermediul unei agentii SEO care are knowhow-ul si experienta necesara pentru a realiza acest servicu. Sper ca informatiile au fost relevante pentru tine si iti multumesc ca ma urmaresti!

Daca si tu ai intrebari legate de SEO, nu ezita sa imi trimiti un email la atelieruldeseo at targetweb.ro si o sa iti raspund la una dintre urmatoarele editii.

Te salut!

Photo of author
Iulian Ghisoiu
Iulian Ghișoiu are o experiență de peste 16 ani în servicii SEO, fiind unul dintre pionierii acestui serviciu de marketing online in Romania. Este un expert SEO care cu pasiune și responsabilitate se focusează pe creșterea gradului de satisfacție al utilizatorilor, optimizarea conținutului, implementarea din punct de vedere tehnic a celor mai noi trenduri în SEO dar și câștigarea de link-uri naturale spre site-urile clienților pentru a-i ajuta să obțină cele mai bune poziții în motoarele de căutare. Este managerul agenției SEO Target Web, o agenție SEO care și-a consolidat poziția în piată datorită inovării, a respectării standardelor SEO dar și a angajamentelor fată de clienți. Iulian este trainer, speaker, consultant in SEO si ecommerce.

Abonare la newsletter

Poți fi primul care află informații SEO utile și de actualitate. Abonează-te la newsletter-ul nostru folosind formularul de mai jos.