Smart Protection

Ai un magazin online si vrei mai multe comenzi ?

 

SmartProtection.ro este un magazin online care comercializeaza folie de protectie si accesorii pentru telefoane mobile, laptopuri, tablete, creasuri smartwatch, navigatoare, etc. Este un magazin online realizat de catre Blugento, o platforma de ecommerce bazata pe Magento.

Prioritate: Obtinerea unui profil natural de link-uri
Am contribuit la cresterea numarului de voturi sociale de la 8010 la 17930
Am obtinut pozitii bune in Google la majoritatea cautarilor de cuvinte cheie importante
Am monitorizat si imbunatatit ( si o facem in continuare ) pozitiile la foarte multe expresii de cautare din nisa
Top pozitii in Google
Top pozitii in Google
Ne bucuram cand primim astfel de review-uri ;)
 

Obiectiv

Scopul principal a fost sa aducem smartprotection.ro pe prima pagină din Google la cautarea cuvintelor cheie principale. Pentru a face aceasta, ne-am concentrat pe prezența online și pe brandul companiei.

Strategia

Doi dintre cei mai importanți factori ce determină scorul SEO al unui site sunt conținutul unic și backlink-urile. Din acest motiv, ne-am concentrat pe content marketing și castigarea de link-uri naturale care sa conteze pentru motoarele de cautare.

Primul pas a fost identificarea specialiștilor, bloggerilor și influencerilor care se axează pe tipul de produse oferite de Smart Protection. Acești influenceri constituie un canal excelent prin care magazinul online să intre în contact cu grupuri noi de clienți potențiali.

Pe lângă bloggeri, ne-am concentrat si pe obtinerea a cat mai multe referinte ale brand-ului SmartProtection in multe alte site-uri, crescand astfel autoritatea domeniului smartprotection.ro.

Rezultate

Cu ajutorul acestor articole și a tracțiunii generate pe platformele de socializare, prezența online a magazinului a crescut considerabil, iar brandul a devenit mai bine cunoscut. Din mai 2016, când am început colaborarea, s-au înregistrat următoarele creșteri:

Numărul de social shares s-a dublat

Platformele de socializare au devenit un element important pentru orice plan de SEO. Numărul de distribuiri este un indicator bun a influenței brandului și are o corelație directă cu scorul SEO al site-ului. Cu ajutorul nostru, SmartProtect a ajuns de la 8010 de distribuiri la 17930.

Creșterea pozițiilor în Google la căutările importante

Pe 5 mai 2016, Smart Protection avea pozitia 34 pentru fraza ”folie telefoane” (apărea pe a patra pagină de rezultate), unul din cuvintele cheie principale ale magazinului online. Acum, dacă vei efectua acea căutare vei vedea că sunt in primele 2-3 rezultate pe prima pagina Google.

Creșterea pe diferite cuvinte cheie mai putin competitive

Pe lângă termenii generali precum ”folie telefoane”, mai există multe alte cuvinte cheie valoroase care sunt mai precise, precum ”folii iphone” sau ”folie samsung”, sau chiar si mai long tail gen "folie iphone 8". Mulți oameni caută direct folii pentru modelul lor de telefon/tabletă/calculator. De aceea, poziția pentru acele cuvinte cheie precise este importantă.

Din fericire, s-au înregistrat creșteri mari și încurajatoare și pe aceste cuvinte cheie. Ca urmare, Smart Protection se poate baza pe faptul că traficul organic le va aduce un număr constant de clienți noi.

Într-o perioadă de 17 luni, Smart Protection a obținut poziții pe prima pagină pentru multe cuvinte cheie importante. După cum se poate vedea din imagini, s-a înregistrat o creștere abruptă la puțin timp de la începutul colaborării, iar magazinul online a continuat să crească în pozitii pe parcursul ultimului an.

Optimizarea pentru motoare de căutare este un proces lung, mai ales comparativ cu alte strategii de marketing. Totuși, odată ce magazinele online obțin pozitii bune, vor obține trafic organic, fără nici un fel de cost per vizitator. De aceea, recomandăm tuturor proprietarilor de site-uri de eCommerce să investească în SEO din timp.

Vrei noi studii de caz ?

 

Mai multe studii de caz

Toate